Svajonių profesija – prototipinių automobilių šnipė

Vartant nuotraukas, kuriose užfiksuoti keliuose pastebėti nauji, dar negaminami automobilių modeliai, gali pasirodyti, kad jas pavyko padaryti atsitiktiniams praeiviams, bet iš tiesų tokios nuotraukos yra kruopštaus planavimo ir bemiegių naktų rezultatas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 30, 2013, 7:39 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:44 PM

Brenda Priddy atrodo kaip viena iš daugelio vidutinio amžiaus amerikiečių namų šeimininkių. Bet šios moters bijo visi automobilių gamintojai.

Ji – profesionali gamybai ruošiamų automobilių šnipė.

Darbą išrinko likimas

Žiniasklaidoje yra pasirodę daugybė B.Priddy nuotraukų, kuriose užfiksuoti maskuojamomis spalvomis nudažyti ar audiniu apklijuoti automobiliai. Tačiau moteris prisipažino, kad šnipe – paparace tapo visiškai atsitiktinai.

„Važiavau pro maisto prekių parduotuvę su dviem vaikais ant galinės sėdynės, kai pastebėjau porą užmaskuotų prototipų stovėjimo aikštelėje. Parvažiavau namo, pasiėmiau fotoaparatą ir grįžau į aikštelę nufotografuoti automobilių.

Kitą dieną paskambinau žurnalui „Automobile“ ir jie vangiai sutiko pasižiūrėti į nuotraukas. Bet vos spėjau susigaudyti, jos buvo ant 1992-ųjų lapkričio mėnesio numerio viršelio! Tai įvyko prieš 19 metų, bet aš vis dar fotografuoju prototipus“, - herhighway.com pasakojo B.Priddy.

Valandų neskaičiuoja

Moteris neslėpė, kad per beveik du dešimtmečius rinka labai pasikeitė. Žurnalai perka vis mažiau nuotraukų, nes dėl interneto jos greitai tampa „senomis naujienomis“.

Interneto atsiradimas B.Priddy padėjo išvystyti verslą, bet dėl jo kyla ir nemažai problemų – vos pasirodžiusią nuotrauką tuoj pat nukopijuoja kitos žiniasklaidos priemonės, nepaisydamos jokių autoriaus teisių.

Pasak jos, naujų modelių šnipinėjimas nėra toks paprastas darbas, kaip gali pasirodyti. Atsirasti reikiamoje vietoje tinkamu laiku daugeliu atvejų yra ne sėkmė, o sunkus darbas. Kartais kelyje B.Priddy praleidžia keletą mėnesių, dirba nuo 8 val. ryto iki 3 val. nakties ir nakvoja pakelės viešbučiuose.

Moterims vietos yra

Moters aistra tradiciškai vyriškam verslui daugelį stebina, bet B.Priddy nemato priežasčių nusileisti vyrams. „Priešingai, automobilių versle dirba daugybė protingų ir įtakingų moterų – jų yra visose srityse, nuo inžinerijos iki dizaino, vadovų ir, žinoma, žurnalisčių bei redaktorių.

Nors vyrų šiame versle gerokai daugiau, nei moterų, manau, kad moterims vietos yra. Jos yra visiems, norintiems dirbti“, - aiškino ji.

Nors B.Priddy dažnai stebi bandomus galingiausius sportinius automobilius, ji pati teikia pirmenybę praktiškumui ir vairuoja „Volkswagen Jetta Sport Wagen“. Per mėnesį nuvairuoti 8 tūkst. km jai atrodo visiškai normalu.

„Pasilinksminimui kada nors norėčiau turėti mažą sportinį automobilį, kaip „Porsche Boxster“ ar panašų. Bet iki tol dar reikia palaukti“, - tvirtino moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.