Geriausio vairuotojo paieška prasideda

Šeštadienį prasideda tradicinis konkursas „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“, kuris jau dvyliktą rudenį paeiliui kviečia vairuotojus atnaujinti teorines žinias bei pasitikrinti praktinius įgūdžius.

Geriausio vairuotojo konkurse dalyviams teks ne tik teorinės, bet ir praktinės užduotys.<br>Organizatorių nuotr.
Geriausio vairuotojo konkurse dalyviams teks ne tik teorinės, bet ir praktinės užduotys.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-05 18:42, atnaujinta 2018-03-01 13:10

Renginys startuos Druskininkuose žaidimu „Proto mūšis“ automobiline tema.

Vienuolikoje iki šiol įvykusių konkursų tobulinosi per 16 tūkstančių žmonių. Tarp jų - ne tik neseniai gavę vairuotojo pažymėjimus, bet ir daugybė sukaupusių prie vairo gana solidžią patirtį, tačiau nestokojančių noro nuolat tobulėti ir kelti savo kvalifikaciją.

Todėl galima tikėti jų žodžiais, jog geriausio vairuotojo rinkimai - kone tobula galimybė ambicingiems automobilininkams išmokti vairuoti dar geriau.

Stengdamiesi nenuvilti konkurso dalyvių, jo rengėjai kasmet pažeria ne tik įdomių naujovių, bet ir kartu su renginio partneriais paruošia neprastą smegenų mankštos bei praktinio vairavimo pratimų paketą, kurį lukštenti yra ir naudinga, ir nenuobodu.

„Šiemet konkurso dalyvių laukia dvi bene didžiausios naujovės, - sako projekto kuratorius, Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Pirmą kartą renginio nuostatais neribojamas dalyvių vairavimo stažas ir pirmą kartą konkursą organizuojame ne uždarose erdvėse, o miestų ir rajonų centrų pagrindinėse aikštėse, stengdamiesi renginį labiau priartinti prie dalyvių bei žiūrovų, turėdami tikslą ir juos įtraukti į konkurso aistras“.

Jei anksčiau norintiems dalyvauti konkurse buvo būtinas bent trejų metų vairavimo stažas, tai šiemet bandyti jame jėgas gali net išvakarėse baigęs vairavimo mokyklą ir gavęs vairuotojo pažymėjimą.

Taip siekiama ugdyti jaunų vairuotojų patirtį, praturtinant ją naujais praktiniais įgūdžiais, nes avarijų suvestinėse didžioji itin skaudžių eismo įvykių dalis gula būtent ant pradedančiųjų vairuotojų pečių, kurių stažas vidutiniškai siekia dvejus-penkerius metus.

Konkurso praktinės užduotys, savotiškas „protų mūšis“ vyks miestų centruose iškilsiančiose specialiose palapinėse, kurios turėtų tapti tos dienos traukos centru.

Konkurso dalyviai gali registruotis internetu atsakę į keletą lengvų klausimų. Atrankos etapai šįmet bus penki - Druskininkuose, Alytuje, Tauragėje, Klaipėdoje ir Radviliškyje, o renginio finalas vyks Jonavoje rugsėjo 29 dieną.

Finalo, kaip ir atrankinių turų dalyviai, turės atsakyti į teorinius klausimus apie eismą, automobilio techninę sandarą bei atskiras jo sistemas, automobilių istoriją, parodyti savo išprusimą renkantis padangas bei pademonstruoti meistriškumą praktinio vairavimo varžybose.

Konkurso nugalėtojų ir prizininkų laukia Susisiekimo ministro ir Lietuvos žurnalistų autoklubo taurės, kelionė į Ženevos automobilių parodą, savaitgalis su naujausiu „Toyota“ automobiliu ir kitos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.