BMW i8 – realus nerealios fantazijos rezultatas

Specialiai lrytas.lt iš Frankfurto

Egzotiškų formų BMW i8 jau galima nusipirkti.<br>I.Staškutės nuotr.
Egzotiškų formų BMW i8 jau galima nusipirkti.<br>I.Staškutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Sep 11, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 8:05 AM

Žvelgiant į BMW i8 sunku patikėti, kad šis vokiečių kūrinys yra ne koncepcinis, o serijinis modelis. Itin žemas, išraiškingos formos automobilis įkūnijo ne tik drąsiausias dizainerių fantazijas, bet ir išskirtinę hibridinę technologiją.

Pusantros tonos sveriantis automobilis turi tik 1,5 litro trijų cilindrų 231 AG benzininį variklį su dviguba turbina, bet jį dar papildo 95 kW/131 AG elektrinis motoras.

BMW i8 hibridinės sistemos technologija iš esmės skiriasi nuo kitų hibridų, nes benzininis variklis neveikia kaip papildymas elektriniam motorui. Abu varikliai čia dirba atskirai – benzininio motoro galia perduodama galiniams ratams, o elektrinio priekiniams.

Todėl bendra automobilio galia siekia pilną abiejų motorų galių sumą – 362 AG, o ne mažiau, kaip nutinka automobiliams, kuriuose benzininiai ir elektriniai varikliai būna sugretinti. Negana to, dėl tokios konstrukcijos automobilis gali būti varomas priekiniais, galiniais ar visais ratais, kada tik šeimininkas nori.

Iki 100 km/val. automobilis įsibėgėja per 4,4 sek., didžiausias automobilio greitis – 250 km/val. Vien tik elektra jis gali nuvažiuoti 35 km, o su pilnu baku benzino nebereikia jaudintis dėl kelionės trukmės, nes 100 km automobilis naudoja tik 2,5 litro benzino.

Automobilio kaina siekia apie 350 tūkst. litų.

BMW elektra varomų automobilių rinkoje žengia septynmyliais žingsniais. Vos prieš metus Kinijoje pristatyta fantastiška i8 koncepcija jau virto tikru automobiliu, o prieš pusantro mėnesio pristatytas pirmasis BMW elektromobilis i3 jau važinėja gatvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.