Dalai Lamos transportas Lietuvoje – 600 tūkst. litų kainuojantis „Maserati“

Lietuvoje keturias dienas viešėjęs Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama buvo visų dėmesio centre. Akylesnė akis pastebėjo, kad išskirtinis svečias važinėjo su ne mažiau išskirtiniu automobiliu. Vienuolis buvo vežiojamas labai prabangiu „Maserati“ markės automobiliu. Dalai Lamos XIV vizito organizatoriai pasakojo, kad daug pasiūlymų iš automobilių bendrovių nesulaukė.

Budistų vienuolis buvo vežiojamas labai prabangiu „Maserati“ markės automobiliu.<br>D.Umbraso nuotr.
Budistų vienuolis buvo vežiojamas labai prabangiu „Maserati“ markės automobiliu.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-09-15 13:01, atnaujinta 2018-02-22 04:48

„Viskas buvo padaryta savo jėgomis – privatūs asmenys teiravosi kas galėtų pagelbėti dėl automobilių. Kadangi lėšų šitam renginiui nebuvo skirta, viskas buvo finansuota iš rėmėjų. Todėl ieškojome kas galėtų lengvatinėmis sąlygomis išnuomoti, ar kitaip pagelbėti su automobiliais. Gavome pasiūlymą naudotis vienu iš retesnių automobilių visiškai veltui“, – džiaugsmo neslėpė Tibeto budizmo bendruomenės „Rigdzin Gatsel Ling“ administratorius Aidas Arkušauskas.

Pačios automobilių bendrovės į Dalai Lamos vizito organizatorius nesikreipė. Keletas žmonių savo iniciatyva davė užklausas į įvairius automobilių salonus: „Paklausėm vienų, paklausėme kitų – ir atsiliepė žmogus. Tiesa, daug informacijos apie Dalai Lamos vizitą nebuvo, dėl to ir nebuvo daug pasiūlymų.“

Kaina - įspūdinga

„Jų prašymu davėme „Maserati Quattroporte“ automobilį. Tai yra didžiausias ir erdviausias „Maserati“ automobilis. Mūsų manymu, tai yra ir tinkamiausias automobilis vežti tokį asmenį kaip Dalai Lama“, – sakė „Maserati“ Baltijos šalyse ir Baltarusijoje atstovė Augustė Miliūtė.

Šio automobilio kaina siekia beveik 587 tūkst. litų. Tibeto budizmo bendruomenės narys A.Arkušauskas juokavo, jog vienuolis galėtų būti vėžinamas, kad ir „Zaporožiečiu“ ir dėl to nieko nesakytų ir nepyktų.

„Jie patys juk nevažinėja tokiomis mašinomis. Kokias mes sąlygas ir aplinkybes sukuriame vizito metu, tai atskleidžia, kiek pagarbos šiam asmeniui rodome mes patys. Šiuo atveju tai yra pagarbos ženklas. Kadangi Šventenybė yra neeilinis asmuo, todėl smagu, kad ir automobilis yra labiau išskirtinis nei kiti“, – pasakojo A.Arkušauskas.

Vairuotojui – atsakomybė

Prabangiojo automobilio „Maserati“ atstovai tikino, kad nebijo, jog šis automobilis bus apgadintas Vilniaus gatvėse ar netyčia įpuolus į duobę.

„Dalai Lamą vežė asmenys, kurie tikrai moka vairuoti ir jie yra atsakingi už šį automobilį. Džiaugiamės, kad Tibeto dvasinis lyderis važiuoja su mūsų automobiliu. Anksčiau tokių svarbių asmenų savo automobiliais nesame vežę“, – pasakojo „Maserati“ atstovė A.Miliūtė.

Jo Šventenybės Dalai Lamos vizitas Lietuvoje truko keturias dienas. Užsienyje įprasta, kad automobilius, kuriais važiavo istorinės asmenybės, už didesnę kainą užsigeidžia įsigyti turtuoliai ir kolekcionieriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.