Šalies vadovai gendančius „Mercedes“ keičia į naujus BMW limuzinus

Dabartinė valdžia su pirmtakų naudotais automobiliais ilgai nevažinėjo. Jai už 2 milijonus litų nupirkti keturi šarvuoti limuzinai BMW, kuriais važinės prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo vadovas Vydas Gedvilas ir premjeras Algirdas Butkevičius. Vienas automobilis bus pakaitinis. Apie tai praneša „Lietuvos ryto“ televizija.

Į naujus automobilius persės ir prezidentė D.Grybauskaitė, ir Seimo pirmininkas bei premjeras.<br>D.Umbraso nuotr.
Į naujus automobilius persės ir prezidentė D.Grybauskaitė, ir Seimo pirmininkas bei premjeras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arturas Paknys

Sep 24, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:39 PM

Atnaujinti transportą nuspręsta, nes turėti „Mercedes-Benz“ buvo 8-9 metų senumo ir esą dažnai gedo.

„Kelyje važiuodami buvome sugedę. Tiesiog, kiek girdėjau iš apsaugos darbuotojų, buvo labai brangus remontas tų senų automobilių - ypač „Mercedes“, kuriems jau po 8-9 metus buvo. Greičių dėžę keitė už 40 tūkst. litų, tai čia vos ne visą naują automobilį galima nusipirkti. Jų tarnybos laikas tiesiog baigėsi. Tai dabar Vadovybės apsaugos departamentas nusipirko naujus automobilius, kurie patikimi, negenda ir ekonomiški“, - aiškino Seimo pirmininkas. Nors valdžios atstovai sako, kad pagrindinės naujų automobilių įsigijimo priežastys - saugumas ir patikimumas, tačiau neneigia, kad labai svarbus ir įvaizdis.

„Manau, kad svarbu yra. Tiesiog atvažiuoja daug svečių iš užsienio ir kartu su jais tenka susitikinėti ir dalyvauti įvairiuose susitikimuose. Vis tiek atvažiuoji reprezentuoji valstybę“, - įsitikinęs Seimo vadovas. Seimo pirmininkas ir premjeras važinės naujutėlaičiais šių metų gamybos automobiliais, o prezidentei skirtas pagamintas 2011-ųjų pabaigoje, nuvažiavęs jau maždaug 2 tūkst. kilometrų.

Kas ir kur metus važinėjo dabartiniu šalies vadovės automobiliu, BMW atstovai nedetalizuoja.

Vadovybės apsaugos departamentas sako, kad visi įsigyti limuzinai yra vienodi. Opozicijos atstovai kritikuoja valdžią dėl naujų automobilių, kurie kainavo 2 mln. litų.

„Be jokios abejonės, tai atrodo šventvagiškai, ypač šiandien, kada Finansų ministerija paskelbė šių metų valstybės biudžeto surinkimo prognozes padidindama deficitą. Planuotą lėšų kiekį sunkiai sekasi surinkti, o aukščiausi valdžios pareigūnai išlaidauja ir dar tokiom sumom“, - stebėjosi Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis. Opozicijai keistas atrodo sutapimas, kad valdžia susėdo į BMW, kai šių automobilių atstovė aptarnauja Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginius. Konkurso organizatoriai sako, kad laimėjo geriausią kainą pasiūlęs dalyvis.

„Mes perkame iš to, kas laimėjo konkursą. Nebuvo taip, kad atėjo vienintelis BMW ir jis laimėjo“, - tikino Vadovybės apsaugos departamento vadovas Rymantas Mockevičius. Prieš kelias savaites už beveik pusę milijono litų automobilių prisipirko Susisiekimo ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?