Dubajaus „kalėjime“ dulka šimtai prabangių automobilių

Šimtai prabangiausių, tačiau apleistų, automobilių ištisus mėnesius dulka Dubajuje įrengtame „transporto priemonių kalėjime“. Būtent taip vietiniai vadina aukšta spygliuota tvora apjuostą teritoriją. Joje akylai saugomi dėl įvairių eismo pažeidimų konfiskuoti automobiliai. Čia galima rasti įvairiausių modelių mašinų. Tokio kalėjimo pažiba laikomas „Ferrari Enzo“ modelis. Tokių visame pasaulyje tėra tik 400 šimtai.

Šio "Porsche" jo savininkui nebereikia.
Šio "Porsche" jo savininkui nebereikia.
Daugiau nuotraukų (1)

Lietuvos ryto TV

Sep 29, 2013, 2:31 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:40 PM

Šiuo metu įvairiose Dubajaus vietose yra saugoma 8,5 tūkst. automobilių. Dažniausiai jie konfiskuojami dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų, kilus įtarimams dėl vagystės ar iškilus teisiniams ginčams.

Viršytas greitis, lenktynės, važiavimas per raudoną šviesoforo signalą. Dauguma pažeidėjų transporto priemonės netenka nuo vienos savaitės iki dviejų mėnesių. Konfiskavimas reiškia, kad tas žmogus yra labai pavojingas vairuotojas, todėl privalo savo automobilį atvaryti čia.

Vis dėlto, pasibaigus konfiskavimo terminui neretai vairuotojai automobilių neatsiima. Dalis mašinų lieka ir dėl nesumokamų baudų. Dubajuje baudos už kelių eismo taisyklių pažeidimus yra vienos didžiausių pasaulyje.

Pavyzdžiui, minimali bauda už greičio viršijimą siekia daugiau nei pusantro tūkstančio dolerių.

Neseniai Dubajuje vyras už greičio viršijimą buvo nubaustas 82 tūkstančių dolerių bauda.

Taigi daugelis tiesiog nusprendžia nemokėti baudos, o palikti savo automobilį. Tokius automobilius vyriausybė gali parduoti po pusmečio, skelbdama aukcioną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.