Motociklininkų nuostoliai keliuose vis mažėja

Nors motociklininkams vis dar tenka nemažai kritikos už beprotišką lakstymą gatvėmis ir nardymą tarp automobilių, draudikų duomenys rodo, kad šįmet motociklų vairuotojai sukėlė dešimtadaliu mažiau nuostolių.

Šįmet motociklininkai keliuose elgiasi pastebimai atsakingiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šįmet motociklininkai keliuose elgiasi pastebimai atsakingiau.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 30, 2013, 11:42 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:13 PM

Jie šįmet sukėlė mažiau avarijų, o ir įvykusios avarijos buvo ne tokios baisios, kaip pernai.

„BTA Insurance Company“ SE duomenimis, dviračių transporto priemonių vairuotojų sukeliamos žalos kasmet vis mažėja.

Per 2013 metų pirmuosius 8 mėnesius apskaičiuota 9 proc. mažiau žalų nei per tą patį 2012 m. laikotarpį. Duomenys gauti moto sezono pabaigos proga atlikus 2011-2013 m. statistikos analizę.

„Remiantis trijų metų BTA tyrimo duomenimis, matyti, kad šių transporto priemonių avarijų skaičius kiekvienais metais skiriasi tik keletu įvykių, tačiau padaromos žalos yra pastebimai mažesnės, per metus sumos sumažėja šimtais tūkstančių litų.

To priežastis yra dviračių transporto priemonių vairuotojų augantis atsakingumas keliuose: jie ne tik pasirūpina draudimu, bet ir vairuoja vis labiau paisydami saugaus eismo taisyklių,“ – teigė Ekspertizių skyriaus vadovas Andrius Žiukelis.

Pasak bendrovės specialisto, vidutinis žalos dydis 2012 metais sumažėjo 12 proc. lyginant su 2011 m., o per 2013 metų pirmus 8 mėnesius tokių žalų užfiksuota net trečdaliu mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai. Per nepilnus trejus metus vidutinis žalos dydis siekė 4 tūkst. 400 litų, tačiau pasitaikė atvejų, kai žala buvo ir 13 tūkst. litų.

Iš viso per dvejus metus ir 8 mėnesius užregistruota 8,5 mln. litų išmokėtų nuostolių, kuriuos sukėlė motociklų bei motorolerių vairuotojai.

Specialistai pastebi, kad daugiausia įvykių su motoroleriais bei motociklais įvyksta šiltuoju sezono laikotarpiu. Dažniausiai avarijas sukelia jauni transporto priemonių vairuotojai. Įvykiai nutinka, kai motociklininkai rikiuojasi į kitą eismo juostą, neretai judėdami savo važiuojamąja dalimi važiuoja tarp kelių judančių transporto priemonių ar staiga daro posūkį be įspėjamųjų ženklų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.