Parduotas ir antrasis „Snorui“ priklausęs sportinis automobilis „Spyker“

Šią savaitę Nyderlanduose sėkmingai baigėsi bankrutuojančiam bankui „Snoras“ priklausiusio prabangaus sportinio automobilio „Spyker C8 Laviolette LM85“ pardavimo aukcionas.

Įspūdingas "Snorui" priklausęs "Spyker C8 Laviolette LM85" naujajam šeimininkui atiteko už 414 tūkst. litų.<br>R.Neverbicko nuotr.
Įspūdingas "Snorui" priklausęs "Spyker C8 Laviolette LM85" naujajam šeimininkui atiteko už 414 tūkst. litų.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 2:38 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:08 AM

Banko bankroto administratorius praneša, kad už egzotišką oranžinį-juodą sportinį kupė, kurio registracijos numeris „LM85“, bankui jau pervesta 414 tūkst. litų (120 tūkst. eurų).

Tai antrasis sportinis „Spyker“ automobilis, kurį banko bankroto administratorius šiemet pardavė tarptautinio organizatoriaus „Troostwijk“ organizuotame aukcione Nyderlanduose. Liepą už tamsiai mėlyną „Snorui“ priklausiusį „Spyker CB Laviolette“ automobilį buvo gauta 376 tūkst. litų (109 tūkst. eurų), nors iš pradžių kaina buvo kilstelėta kiek mažiau.

Liepą vykusiame aukcione buvo atsiradęs ir „Spyker C8 Laviolette LM85“ pirkėjas, tačiau jis laimėto automobilio neatsiėmė ir automobilis grįžo į aukciono pasiūlą.

Iš viso už abu vienetinius automobilius bankui sumokėta daugiau kaip trys ketvirtadaliai milijono litų. Ką tik išredėję iš gamyklos šie automobiliai kainavo gerokai brangiau. „CB Laviolette“ kaina prasidėjo nuo 240 tūkst. eurų (apie 828 tūkst. litų), o „ C8 Laviolette LM85“ kainavo apie 193 tūkst. eurų (apie 665,9 tūkst. litų).

Kaip anksčiau rašė lrytas.lt, abu automobiliai naujiems šeimininkams perleidžiami beveik nauji – oranžinės ir pilkos spalvos riboto leidimo „Spyker C8 Laviolette LM85“ nuvažiavęs 440 km, o tamsiai mėlynas „Spyker CB Laviolette“ - tik 160 km.

„Džiaugiamės, kad šiems išskirtiniams automobiliams buvo surasti pirkėjai ir mums pavyko sugrąžinti reikšmingą sumą banko kreditoriams, – sako Neilas Cooperis, banko „Snoras“ bankroto administratorius. – Kita vertus, vien faktas, kad bankui priklausė tokie egzotiški automobiliai, kelia susirūpinimą, nes vargu ar jie buvo reikalingi tiesioginei banko veiklai.

Jie aiškiai parodo buvusių pagrindinių banko akcininkų požiūrį į „Snoro“ turtą ir jo naudojimą asmeninėms reikmėms. Tai paprasčiausiai pernelyg didelė ekstravagancija, nieko daugiau, kokią labai dažnai matome bankrutuojančiose įmonėse“.

Parduotas sportinis „Spyker“ automobilis pagamintas 2009 metais. Tai septintasis iš vos keturiolikos šios serijos automobilių. 406 AG galios dvivietis kupė, nuvažiavęs tik 440 km, turintis 4,2 l darbinio tūrio 8 cilindrų „Audi“ variklį. Automobilis išvysto maksimalų 300 km/h greitį, iki 100 km/h įsibėgėja per 4,5 s.

„Snoro“ bankroto administratoriaus komandai galimybė parduoti sportinius „Spyker“ automobilius atsirado šių metų gegužę, kai kreditorių komitetas davė sutikimą šiems sandoriams. Abu sportiniai automobiliai, priklausę bankui „Snoras“, buvo rasti vieno iš bankui priklausiusių butų garaže sostinės senamiestyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.