A juostos pažeidėjus fotografuos autobusų vairuotojai

Vasarą mieste atsiradusios papildomos A juostos dalį automobilininkų tiesiog erzina, todėl jie piktybiškai nesilaiko eismo taisyklių. Juos tramdys autobusų vairuotojai – jie fotografuos pažeidėjus.

Į darbą skubantys vilniečiai važiuoja ir jiems nepriklausančia eismo juosta.<br>D.Umbraso nuotr.
Į darbą skubantys vilniečiai važiuoja ir jiems nepriklausančia eismo juosta.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Birutė Vyšniauskaitė

Oct 12, 2013, 10:45 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:58 AM

Spūsčių valandomis gatvių ruožuose, kur šalutinių gatvių automobilių srautas įsilieja į viešojo transporto juostą arba ją kerta, susidaro automobilių sangrūdos.

Jos trukdo ne tik greitiesiems autobusams, bet ir visoms viešojo transporto priemonėms, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Sostinė".

Miesto savivaldybės Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastytis Lubys pasiūlė vilniečiams prisiminti pilietiškumo pareigą: „Kiekvienas pilietis gali pateikti pranešimą apie daromus teisės aktų pažeidimus specialiai tam sukurtame interneto portale www.epolicija.lt.“

Kad vilniečių pateikti skundai būtų nagrinėjami, jie negali būti anonimiški. „Juk pranešėjas tampa nusižengimo liudininku ir gali būti reikalingi jo kontaktai, kad būtų iškviestas į teismą“, – sakė K.Lubys.

Ne vienas vilnietis yra pastebėjęs, kad greitųjų autobusų ir kitų viešojo transporto priemonių vairuotojai būna tiesiog įkalinti jiems skirtose juostose ir negali iš jų išsukti.

„Visuomeninio transporto vairuotojai greičiausiai pradės fotografuoti tokias situacijas, o nuotraukos bus pateikiamos policijai“, – teigė K.Lubys.

Tačiau nuotraukos turės būti kokybiškos: norint, kad policija jas priimtų, jose turės aiškiai matytis pažeidėjų transporto priemonių valstybinis numeris.

Vairuotojai fotografuos pažeidėjus tik šalia ištisinių linijų, nes pažeidimus šalia punktyrinių linijų būtų galima traktuoti kaip vairuotojų bandymą rikiuotis į kitą juostą.

Fotografuoti būtų galima ir viešojo transporto stotelėse, kai pažeidėjų automobiliai trukdo važiuoti arba sustoti.

Dalį gatvių dėl naujų juostų išplatino

Šią vasarą Vilniaus gatvėmis pradėjo važinėti 6 maršrutų greitieji autobusai.

Jiems įrengta 14 kilometrų A juostų. Aštuonios iš jų įrengtos papildomai išplatinus gatves.

40-yje visuomeninio transporto stotelių įrengtos atnaujintos švieslentės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.