Lietuvos keliuose eismą paralyžiavo spūstys (kelininkų patarimai)

Lietuvos automobilių direkcija

Didelės spūstys Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Didelės spūstys Kaune.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 1, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:27 PM

Magistralinio kelio A1 VilniusKaunas–Klaipėda spūstis susidarė ruože nuo 84 iki 89 kilometro. 

Magistralinio kelio A2 Vilnius-Panevėžys ruože spūstis driekiasi nuo 25 iki 31 kilometro. 

Krašto kelio Nr.102 Vilnius–Švenčionys-Zarasai spūstys yra nuo 44 iki 47 kilometro, o rajoninio kelio Pilaitė-Čekoniškės-Sudervė spūstys yra nuo 4 iki 8 kilometro. 

Vairuotojams, norintiems išvengti spūsčių, kelininkai pataria vykti apylankomis. 

Kelininkai pataria vykti apylankomis 

Policija informuoja, kad nuo dar nuo ketvirtadienio vakaro pagrindiniuose šalies keliuose susidarė didžiulės automobilių spūstys. 

Penktadienio 12 val. duomenimis, didžiausios spūstys buvo keliuose Vilnius-Kaunas, kelyje „Via Baltica“ Panevėžio rajone bei kelyje Vilnius-Panevėžys. 

Kelyje Vilnius-Kaunas, ties Grabuciškių kaimu, važiuojant Kauno link spūstis siekia apie 5 kilometrus. Manoma, kad ši spūstis susidarė dėl remontuojamo viaduko. 

Policijos departamentas spėja, kad  ši spūstis tikriausiai nemažės iki pat vakaro. 

Kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda vykta viaduko remontas. Eismas kreipiamas iš dešinės kelio pusės į kairę kelio pusę. Siekiant išvengti eismo spūsčių ties remontuojamu Palemono viaduku, siūloma vykti apylankomis, praneša Lietuvos automobilių kelių direkcija. 

Kelyje A2 Vilnius-Panevėžys, 33 kilometre, važiuojant nuo Vilniaus Ukmergės link, dėl vykdomų kelio darbų yra susidariusi irgi didelė spūstis. Yra palikta tik viena eismo juosta.  

Rekomenduojama apylanka vykstantiems į vakarinę Lietuvos dalį keliu A2 Vilnius-Panevėžys Panevėžio kryptimi. Per Ukmergę galima grįžti į kelią A1 Vilnius-Kaunas-Klaipėda. 

Panevėžio rajone, kelyje A8 („Via Baltica“) nuo Barklainių kaimo iki viaduko su A2 keliu susidarė maždaug 10 kilometrų automobilių spūstis.  

Visose vietose dirba policijos ekipažai, kurie bando reguliuoti spūstis ir palengvinti pravažiavimą. Planuojantiems keliones, pareigūnai pagal galimybes siūlo rinktis kitus maršrutus. 

Artimųjų kapų aplankyti vykstantiems gyventojams kelininkai pataria vykti apylankomis, kad būtų išvengta didelių automobilių spūsčių. 

Rekomenduojama apylanka vykstantiems į Kauną, Marijampolės apskritį ir į Lenkiją per Prienus keliu A16. 

Apylanka rekomenduojama ir vykstantiems į Kauną, Marijampolės apskritį ir į Lenkiją per Prienus keliu A16. Vairuotojams taip pat patariama krašto ir magistraliniuose keliuose atkreipti dėmesį į greičio ribojimus ir jų paisyti. 

Penktadienį susidarė nemažos spūstys prieš išvažiavimų iš Vilniaus, Trakų, Molėtų, taip pat prie kapinių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.