Japonijos premjeras išbandė robotizuotus automobilius

Japonijos premjeras Shinzo Abe

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-09 12:45, atnaujinta 2018-02-20 12:04

Sh.Abe važiavo automobiliais be vairuotojo, pagamintus bendrovių „Toyota“, „Honda“ ir „Nissan“ gatvėse aplink Japonijos parlamento pastatą, didžiosioms tarptautinėms automobilių gamintojoms konkuruojant su „Google“ ir kitų IT bendrovių kuriamais naujų tipų automobiliais, kurie galėtų padėti sumažinti avarijų skaičių, eliminuojant žmogaus klaidos galimybę.

„Savo kūnu pajutau, kad Japonijos technologija – geriausia pasaulyje“, – premjeras sakė žurnalistams po bandomųjų važiavimų.

Pirmą kartą automatiškai valdomi automobiliai važinėjo paprastais Japonijos keliais.

Automobilių gamintojai mašinas be vairuotojo anksčiau yra išbandę automagistralėse, kur geresnės vairavimo sąlygos ir nėra pėsčiųjų.

Tokijo automobilių parodoje, kuri prasidės vėliau šį mėnesį, bus pristatomos įvairios automatinio vairavimo technologijos, taip pat nauji elektromobiliai ir kitos mašinos.

Sh.Abe pažadėjo skatinti automatinio vairavimo technologijų plėtrą, laikydamasi savo ekonominės politikos, taip pat vykdyti programas, remiančias įvairias kitas technikos inovacijas, investicijas bei pastangas pritraukti talentus iš užsienio dirbti Japonijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.