Japonijoje pristatytas greičiausias pasaulyje „Nissan GT-R Nismo” (video)

Specialiai lrytas.lt iš Tokijo

„Nissan GT-R Nismo" pasižymėjo greičiausiu ratu aplink Niurburgringo žiedą, bet įprastas GT-R taip pat nebus lėtas.<br>I.Staškutės nuotr.
„Nissan GT-R Nismo" pasižymėjo greičiausiu ratu aplink Niurburgringo žiedą, bet įprastas GT-R taip pat nebus lėtas.<br>I.Staškutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

2013-11-19 17:06, atnaujinta 2018-02-20 06:52

„Nissan“ 80-ąjį jubiliejų atšventė ne kaip daugelis aštuoniasdešimtmečių. Sukaktį japonų gamintojas pažymėjo su trenksmu ir pristatė iš karto su sportinius modelius - „Nissan GT-R“ ir dar agresyvesnę jo versiją - 600 AG „bombą” „GT-R Nismo“.

Superautomobiliams pristatyti „Nissan“ nelaukė trečiadienio, kai Tokijuje prasidės tarptautinė automobilių paroda.

Japonijoje, pagrindinėje „Nissan“ būstinėje vykusioje šventėje balto audeklo užklotai antradienio pavakare nutraukti iš karto nuo abiejų modelių.

Juos pristatė „Renault“ ir „Nissan“ aljanso vadovas Carlosas Ghosnas.

„GT-R atskleidžia visą mūsų darbuotojų potencialą, o su „Nismo“ tobuliname naujausias technologijas, kurios vėliau pasirodo kasdieniniuose modeliuose“, - sakė jis.

Gamintojo teigimu, „GT-R Nismo“ yra greičiausias serijinis modelis pasaulyje. Tokius drąsius teiginius „Nissan“ grindžia automobilio pasirodymu garsiausioje lenktynių trasoje pasaulyje Niurburgringe.

„Žaliojo pragaro“ žiedą lenktynininkui Michaeliui Krummui pavyko įveikti vos per 7 minutes ir 8,679 sekundes. Tai geriausias rezultatas, pasiektas su serijiniu standartiniu automobiliu.

Jis pats į sceną įvairavo tą patį automobilį, paslėptą po maskuojamo rašto plėvele, su kuriuo ir pasiekė greičio rekordą.

„GT-R Nismo“ kūrėjų komandoje dirbęs 2011 metų FIA GT1 pasaulio čempionas aiškino, kad prie naujojo automobilio teko pratintis labai greitai.

„Vos tik pavažiuodavome su automobiliu, inžinieriai iš karto jį keisdavo. Bet jei aš pasakydavau, kad reikia kitaip derinti važiuoklę, o mano komandos draugas pasiūlydavo pakoreguoti aerodinamiką, gaudavome abu pakeitimus ir tekdavo vairuoti visiškai kitokį automobilį.

Taip per labai trumpą laiką pavyko patobulinti GT-R iki labai gero automobilio. Jis labai lengvai valdomas, paklusnus trasoje ir aiškiai prognozuojamas“, - pasakojo įspūdžius M.Krummas.

Naujasis „Nissan“ superautomobilis varomas 3,8 litrų darbo tūrio V8 600 AG, 652 Nm varikliu. Papildomos galios jam suteikė nauji, didesni turbokompresoriai, naudojami GT3 lenktynėse.

Mašinos amortizatoriai sukurti žinomų „Bilstein“ inžinierių specialiai šiam modeliui. Važiuojant galima pasirinkti vieną iš važiuoklės nustatymų – komfortišką, normalų arba sportinį R. Tačiau gamintojas žada, kad jie visi bus tinkami trasose.

Įprasta atnaujinto GT-R versija turi „tik“ 550 AG, tačiau to daugiau nei pakanka norintiems važinėti ne tik trasoje, bet ir gatvėse.

2014 metų modelio važiuoklė sutvirtinta, kad mažiau svyruotų abiems ašims tenkanti apkrova. Taip pat patobulintas vairo mechanizmas, sumažintas triukšmas salone ir pagerinti stabdžiai.

Išorėje ryškiausiai matomi pokyčiai – nauja raudona spalva su žėrinčiomis dalelėmis, itin prabangus smėlio spalvos odinis salonas ir įspūdingi aštrių formų LED žibintai.

Pasak C.Ghosno, naujieji modeliai Japonijoje bus pradėti pardavinėti dar gruodį, o Europą turėtų pasiekti kitų metų vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.