„Saab“ pirmadienį startavo iš naujo

Automobilių gamintoja „Saab“ keliasi iš pelenų – pirmadienį vėl buvo paleistas gamybos konvejeris ir Vakarų Švedijoje, Trolhetano mieste, atnaujinta sedanų „Saab 9-3 Aero“ gamyba.

Naujasis "Saab 9-3 Aero" atrodys beveik taip pat, kaip gamintas prieš įmonės bankrotą.<br>Gamintojo nuotr.
Naujasis "Saab 9-3 Aero" atrodys beveik taip pat, kaip gamintas prieš įmonės bankrotą.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 7:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:49 AM

Pirmuosius automobilius „Saab“ perėmusi Kinijos ir Švedijos investicijų grupė „National Electric Vehicle Sweden“ (NEVS) tikisi parduoti Kinijoje, bet dalį jų parduos ir internetu pirkėjams iš Švedijos.

Pirmieji automobiliai bus aukštos komplektacijos „Saab 9-3 Aero“ sedanai su 2 litrų darbo tūrio 220 AG benzininiais varikliais su turbina.

2014 metais ketinama rinkoms pateikti ir elektroninę automobilio versiją.

„Švediška patirtis kartu su japoniškomis technologijomis, ypač kalbant apie baterijas ir lengvas medžiagas, bei kiniškas užsispyrimas ir žaliosios technologijos yra mūsų ateitis“, sakė NEVS įkūrėjas ir savininkas Kai Johanas Jiangas.

Viena iš didžiausių užduočių įmonei buvo vėl užmegzti kontaktus su detalių tiekėjais. Daugiausia detalių bus tiekiama per bendrovę „Orio“, anksčiau besivadinusią „Saab Automobile Parts“.

Vėl surinkinėjamiems sedanams detales tieks apie 400 įmonių, o iš viso NEVS tiekėjų ratas išsiplėtė iki 2 tūkst. 400 įmonių visame pasaulyje.

Iš pradžių planuojama pagaminti vos po 10 automobilių per savaitę ir pamažu didinti kiekį pagal paklausą.

Automobilius internetu NEVS planuoja pasiūlyti jau kitą savaitę. „9-3 Aero“ su mechanine pavarų dėže kainuos apie 108,8 tūkst. litų, o su automatine – 112,7 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.