Kaip chameleoniškasis BMW M4 apgauna gerbėjų akis? (video)

Nuo tada, kai pasirodė pirmosios dar koncepcinio BMW M4 nuotraukos, automobilių gerbėjai nenustojo diskutuoti apie neįprastą automobilio spalvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Dec 14, 2013, 4:07 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 8:09 PM

Geltonas? Auksinis? Bronzinis? Žalsvas? Kiekvienoje nuotraukoje automobilis atrodo vis kitaip. Vietoje sportiniams automobiliams įprasto raudono, juodo, balto ar sedanui BMW M3 parinkto mėlyno atspalvio dizaineriai sportiškąjį M4 papuošė spalva, kuri itin sunkiai atsispindi nuotraukose.

Pirmosiose modelio nuotraukose automobilis atrodė geltonas su pilkšvu atspalviu, vėliau pasirodė kadrai, kuriuose užfiksuotas skaisčiai geltonos spalvos automobilis su žalsvo atspalvio užuominomis, o kai kuriuose vaizdo įrašuose jis atrodė bronzinio atspalvio.

Todėl kaip pamačiau koncepcinį BMW M4 Tokijo automobilio parodoje, turėjau dar kartą patikrinti, ar tai tas pats automobilis. Prieš mane spindėjo ryškios, gaivios žalsvai auksinės spalvos sportinis automobilis.

Gyvai M4 atrodė nepalyginamai gražiau, nei daugelyje nuotraukų. Spalva išties sunkiai paklūsta fotoaparatui, bet po daugybės kadrų pavyko užfiksuoti praktiškai tą patį, ką mato akys.

Koncepcinio automobilio spalva buvo pavadinta „Aurum Dust“ (angl. aukso dulkė), tačiau serijinio modelio atspalvis „Austin Yellow“ beveik niekuo nesiskiria. Tikrovėje šį automobilį matė vos keli žmonės, tačiau kalbama, kad šias spalvas skirs tik į dažus įmaišytų blizgučių dydis – serijinėje versijoje jie turėtų būti mažesni.

Kaip iš tikrųjų atrodys naujasis sportinis kupe M4 pirmieji pamatys Detroito automobilių parodos lankytojai. Sausį vyksiančioje parodoje BMW oficialiai pristatys pirmąjį kupe M4 ir jau penktosios kartos M3 sedaną.

Didžiausia šių modelių naujovė bus ne tik skirtingas vardas kupe ir sedano modeliams, bet ir varikliai. Iki šiol BMW M3 buvo leidžiami tik su atmosferiniais varikliais, tačiau nuo šiol automobiliuose bus montuojamas 3 litrų darbo tūrio I6 formos 431 AG variklis su dviguba turbina.

Didžiausią galią jis pasieks prie 5500-7300 aps./min., o maksimalų 550 Nm sukimo momentą turės esant 1850-5500 aps./min.

Gamintojas žada, kad naujasis motoras bus apie 25 proc. ekonomiškesnis, nei anksčiau M3 naudotas 4 litrų darbo tūrio V8, ir vidutiniškai naudos 8,3 l benzino 100 km.

M4 svers palyginus nedaug, 1497 kg, o panašiai sversiantis M3 bus apie 80 kg lengvesnis už pirmtaką.

Abu automobiliai iki 100 km/val. galės įsibėgėti vos per 4,1 sek., ir galės važiuoti iki 250 km/val. Daugiau išspausti nepavyks dėl elektroninio ribotuvo, bet su papildomai užsakomu „M Driver“ paketu riba bus kilstelėta iki 280 km/val.

Salonuose abu modeliai pasirodys kitų metų pavasarį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.