Nauji automobiliai išbandė ralio čempionato trasą

Šeštadienį „TopGear Apdovanojimų“ konkurso dalyviai tęsė savo kelionę iš Liepojos į Ventspilį. Tai buvo jau penktoji žygio diena.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-12-15 16:26, atnaujinta 2018-02-19 19:55

22 automobilių ir jų vairuotojų svarbiausia dienos užduotis buvo aplankyti 2014 metų Europos automobilių ralio čempionato antrojo etapo trasą, kurią pirmą kartą viešai pademonstravo čempionato organizatorius Raimondas Strokšas.

„Latvijos realybė tokia, kad ralio trasa dažnai ne itin skiriasi nuo įprastų kelių, kokiais važinėjame kasdien. Todėl buvo įdomu išbandyti automobilius tokiomis sąlygomis, apie kurias jų gamintojai galbūt nė neįtaria“, – kalbėjo žurnalo „TopGear Latvija“ vyriausiasis redaktorius Ilmaras Likumas.

Vakarop konkurso karavanas pasiekė Venstpilį, kuriame prie prekybos centro „Tobago“ gyventojams buvo demonstruojami žygio automobiliai, Tartu universiteto mokslų centro AHHAA triukai, kitos pramogos ir varžybos.

Sekmadienį prie vieno didžiausio pasaulyje Irbenės radijo teleskopo bus renkamas išmaniausias automobolis, kurio nominaciją pristato „Dell“.

O po pietų žygio dalyviai pasieks Rygos prekybos centrą „Alpha“, kurio aikštelėje vyks tradiciniai renginiai ir pramogos. Pirmadienį automobilį bus bandomi Rygos sporto komplekse 333, o antradienį karavanas kirs Latvijos ir Estijos sieną.

Gruodžio 11-ąją visi konkurse pristatomi automobiliai išvyko į daugiau nei 1500 km žygį per devynis didžiausius Lietuvos, Latvijos ir Estijos miestus: Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Liepoją, Venstpilį, Rygą, Tartu, Pernu ir gruodžio 19 dieną pasieks Taliną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo