18 prietarų, kuriais tiki vairuotojai

Prietarai mus lydi įvairiose gyvenimo srityse. Net jais netikintys sunerimsta, kai, pavyzdžiui, kelią perbėga juodas katinas.

Daugiau nuotraukų (1)

ebus.lt ir lrytas.lt inf.

Dec 22, 2013, 12:16 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:41 PM

Prietarai, kuriais tiki vairuotojai, gali prajuokinti. Tačiau pažeisti kai kuriuos iš jų drįsta toli gražu ne kiekvienas automobilio savininkas.

- Prietarai prasideda jau nuo transporto priemonės ar vairuotojo pažymėjimo įsigijimo. Pirmasis prietaras – transporto priemonę būtina „aplaistyti“, antraip ji nevažiuos.

- Didžioji dalis prietarų susiję su transporto priemonės priežiūra. Pavyzdžiui, jei nuplausi automobilį, tai išsyk pradės lyti.

- Jei mėtai šiukšles pro langą, už abejingumą gamtai gresia nesėkmių metai.

- Jei į pirmąjį pasimatymą atvažiuosite purvinu automobiliu, apie seksą galite pamiršti trims mėnesiams. Tiesa, ar šis prietaras turi pagrindo, patvirtinimų nėra.

- Ne vienas prietaras sklando ir dėl galimo susitikimo su kelių policininkais. Pavyzdžiui, negalima švilpauti salone: inspektoriai gali „išgirsti“ ir sustabdyti automobilį. Tačiau, remiantis dar vienu prietaru, ypač jautriai teisėsaugininkai reaguoja į kupiūrų šnaresį – geriau pinigų salone neskaičiuoti.

- JAV ir Didžiojoje Britanijoje blogas ženklas – žalia automobilio spalva. Amerikiečiai netgi pateikia statistinius duomenis, jog žali automobiliai į avarijas pakliūva dažniau.

- Pirkti transporto priemones geriau iš turtingų žmonių: tuomet automobilis atneš sėkmę bei turtus ir naujajam savininkui. Montuoti automobilyje detalių iš sudaužytos transporto priemonės nepatariama – jei detalė jau buvo patekusi į avariją, panaši nesėkmė gali pasikartoti ir naujajam savininkui.

- Dar vienas blogas ženklas – juodas šuo kelyje. Pamačius tokį, net taikiai miegantį šalikelėje, būtinai reikia sustoti ir pailsėti. Antraip kelionė gali baigtis liūdnai.

- Automobilyje nedera kalbėti ir apie galimą jo pardavimą – automobilininkų manymu, „geležinė dama“, išgirdusi apie galimą išsiskyrimą su šeimininku, gali įsižeisti ir pradėti gesti.

- Ypatingą vietą prietarų hierarchijoje užima numeriai. Ne kiekvienas ryžtasi sėsti prie automobilio vairo, kurio numeryje – trys šešetai.

- Pravažiuojant pro vietą, kur pažįstamas žmogus pakliuvo į avariją, tegu pačią menkiausią, apie tai negalima pasakoti automobilyje iki tol, kol tos vietos nepravažiuosi...

- Į tolimą kelionę vykstančiam vairuotojui negalima sakyti: „Tik tu atsargiai vairuok“ arba „Žiūrėk, neužsimušk“. Geriau tiesiog palinkėti sėkmės.

- Dar vienas prietaras susijęs su skaičiumi trylika. Remiantis prietarais, tryliktoji – juoda diena visiems automobilių savininkams. Jei įsigysite automobilį tryliktą dieną, pasmerksite save ir jį kančioms bei nesėkmėms. Tas pats ir su automobilio numeriais: jei juose yra skaičius „13“, reiškia, transporto priemonės karma pažeista visiems laikams.

- Remiantis prietarais, negalima fotografuoti automobilio; jei nuotrauka pavyko – ištiks avarija.

- Negalima šlapintis ant automobilio rato – galite jį supykdyti. Šią istoriją patvirtina vairuotojų pasakojimai; štai vienas, esą, nusišlapino ant rato, o po kelių kilometrų sugedo transporto priemonės stabdžiai.

- Jei suteikėte automobiliui vardą, jį prižiūrite ir globojate, jis išgelbės jus net sudėtingose situacijose.

- Dar vienas prietaras – neapeiti automobilio iš priekio; tai – blogas ženklas. Taip pat esą negalima plauti automobilio prieš ilgą kelionę.

- Jei partrenksi šunį, kitas, pakliuvęs po automobilio ratais, gali būti žmogus.

Baigiant norėtųsi pabrėžti – mažiau kreipkite dėmesį į prietarus; būkite mandagūs ir dėmesingi vieni kitiems, prižiūrėkite savo automobilius – ir visi keliausime be rūpesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.