Planuojamos didesnės bausmės motociklininkams

Šiandien Vyriausybėje pradėti svarstyti įstatymų projektai, kurių tikslas – pagerinti eismo saugos situaciją keliuose, sumažinti kelių eismo įvykių, kuriuose nukenčia ir žūsta žmonės, skaičių.

Saugaus eismo specialistų akiratyje - motociklininkų daromi pažeidimai.<br>D.Umbraso nuotr.
Saugaus eismo specialistų akiratyje - motociklininkų daromi pažeidimai.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 25, 2014, 6:08 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:46 PM

Numatytos naujovės palies įvairiausių transporto priemonių vairuotojus, bet daugiausia pakeitimų nutaikyta į motociklininkus.

Griežtinti atsakomybę siūloma už važiavimą esant draudžiamam šviesoforo signalui ar už pažeidimą, kai vairuotojas nesustoja prieš pėsčiųjų perėją.

Taip pat norima sugriežtinti bausmes už mopedų ir keturračių motociklų vairuotojų daromus pažeidimus, už pažeidimus dėl kelių transporto priemonių ašių apkrovos ir didžiausios leistinos masės viršijimo, numatyti atsakomybę už padangų naudojimo tvarkos pažeidimus.

Įstatymų projektuose siūloma numatyti administracinę atsakomybę už vaikų vežimo mokykliniais autobusais tvarkos pažeidimus ir už vaikams skirtų saugos sėdynių nenaudojimą automobiliuose.

Planuojama numatyti 0 promilės leistiną alkoholio koncentraciją kraujyje ne tik pradedantiesiems, komercinio ir vežančio pavojinguosius krovinius transporto, bet ir taksi automobilių, motociklų, mopedų, triračių, lengvųjų keturračių, keturračių ir galingųjų keturračių vairuotojams.

Įstatymų projektų iniciatorė – Susisiekimo ministerijos ir jai pavaldžių institucijų atstovų darbo grupė, kuri parengė siūlymus dėl eismo saugai pavojų keliančių vairuotojų atsakomybės griežtinimo.

„Saugaus eismo užtikrinimas keliuose – opi ir aktuali tema. Siekdami, kad kelių eismo dalyviai, kuriais esame kiekvienas iš mūsų, būtų saugūs, privalome imtis atitinkamų priemonių avaringumui keliuose mažinti, o kai kuriais atvejais – netgi griežtinti teisės aktuose numatytas bausmes“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Siūlomiems pakeitimams pernai rugpjūtį pritarė Valstybinė eismo saugumo komisija. Vyriausybei pritarus, įstatymų projektai bus teikiami svarstyti Seimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.