Paryžiečiai gavo baudų, nes drįso pajudinti savo automobilius

Paryžiaus valdžiai pirmadienį įvedus griežčiausius privataus transporto apribojimus per pastaruosius 20 metų, buvo paskirtos baudos beveik 4 tūkstančiams jų nepaisiusių vairuotojų, tačiau atvėsus orams ir sumažėjus oro taršai, suvaržymai tetruko vieną dieną.

Paryžiaus policija be gailesčio baudė vairuotojus, važiavusius automobiliais su lyginiu skaičiumi besibaigiančiais valstybiniais numeriais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Paryžiaus policija be gailesčio baudė vairuotojus, važiavusius automobiliais su lyginiu skaičiumi besibaigiančiais valstybiniais numeriais.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 18, 2014, 5:05 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 7:53 AM

Paryžiaus ir jo apylinkių transportą prižiūrinčios organizacijos vadovai miesto viešąjį transportą padarė nemokamu, tačiau pirmadienį vairuotojai, kurių registracijos numeris baigiasi lyginiu skaičiumi, turėjo palikti savo automobilius namuose.

Praėjusią savaitę Prancūzijos sostinę ir vakarinę Europos dalį pasiekus šiltiems orams be vėjo, automobilių išmetamose dujose ir kituose taršos šaltiniuose esančios kietosios dalelės liko prie žemės, negalėdamos kilti aukštyn pro šiltesnio oro sluoksnį.

Prancūzijoje skatinamas dyzelino vartojimas yra laikomas viena priežasčių, dėl kurių Paryžiuje oro tarša buvo didesnė nei kituose miestuose.

Mieste pirmadienį budėjo maždaug 700 policijos pareigūnų, kurie iki vidurdienio skyrė baudas 3 859 automobilių draudimo nepaisiusiems vairuotojams. Pasak policijos, pirmadienį oro taršos lygis buvo 60 proc. žemesnis už įprastinį, ir tai lėmė ketvirtadaliu sumažėjęs automobilių eismas.

„Tai visuomenės sveikatos problema...; dėkojame visiems, kurie į tai atsižvelgė“, – sakė transporto ministras Fredericas Cuvillier.

Paryžiaus valdžios paskelbtiems transporto eismo apribojimams nepaklusę vairuotojai turėjo sumokėti 22 eurų baudą. Kovos su oro tarša akcijos imtasi likus kelioms dienoms iki miestų merų rinkimų, kurie vyks dviem etapais kovo 23 ir 30 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.