Automobilių stovėjimo korteles Kaune pakeitė naujas mokestis

Už automobilio stovėjimą Kaune nesumokėję vairuotojai nuo šiol kaltę išpirkti gali sumokėję kitą dieną. Rinkliavos kontrolieriams neteks brukti pažeidėjams atsiskaitymo už automobilio stovėjimą kortelių.

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

2014-03-23 13:54, atnaujinta 2018-02-15 04:47

Laiku už automobilio stovėjimą nesusimokėję vairuotojai nuo kovo gali tai padaryti per ateinančias 24 valandas. Kadangi nėra galimybės nustatyti, kiek laiko automobilis stovėjo, vairuotojai turės sumokėti už visą praėjusią dieną, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Už geltonojoje zonoje paliktą automobilį tenka mokėti 40, raudonojoje – 30, mėlynojoje – 20, žaliojoje – 10 litų.

„Vairuotojai negali mokėti grynaisiais pinigais, tačiau už tai gali atsiskaityti kitais būdais – internetu, per banką ar paštą.

Jeigu kils problemų, svarstysime apie galimybę mokėti banko kortele ar grynaisiais pinigais aikšteles prižiūrinčioje įmonėje“, – teigė Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Viešosios įstaigos „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas tvirtino, jog nauja tvarka padės taikiai spręsti dėl įvairių priežasčių už automobilių stovėjimą laiku nesumokėjusių vairuotojų problemas.

Tokių pažeidėjų kas mėnesį būna daugiau nei 5 tūkst. Daugelis vairuotojų linkę veltis į konfliktus su bendrovės darbuotojais. Didžiausią nepasitenkinimą reiškia prie gydymo įstaigų už automobilio stovėjimą nesusimokėję vairuotojai.

„2012 metais Kaune nustatyta per 70 tūkst. pažeidėjų, laiku nesumokėjusių už automobilio stovėjimą. Pernai tokių būta per 60 tūkst. Daliai jų skirta 80–140 litų bauda, kiti pasinaudojo galimybe pirkti atsiskaitymo už automobilių stovėjimą korteles“, – tvirtino direktorius.

P.Kero teigimu, tikimasi, kad įsitvirtinus naujai tvarkai daugelis pažeidėjų mieliau sumokės visos dienos mokestį, nei naudosis galimybe pirkti vis dar galiojančias atsiskaitymo už stovėjimą korteles.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.