„Volkswagen Golf“ ruošiasi keturiasdešimtmečio šventei

Vienas iš populiariausių automobilių Lietuvoje „Volkswagen Golf“ gaminamas jau net 40 metų. Tą progą gamintojas ruošiasi ypatingai paminėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-24 17:39, atnaujinta 2018-02-15 04:00

„Volkswagen Classic“ techninio paveldo padalinyje – didžiulis sujudimas. Intensyviai ruošiamasi kovo 26–30 dienomis Esene, Vokietijoje, vyksiančiai senovinių automobilių parodai „Techno Classica 2014“.

„Volkswagen“ ekspozicijos kuratoriai žada daug įdomybių, o svarbiausia iš jų - triukšmingas keturiasdešimtasis „Golf“ gimtadienis.

Apie progą lankytojams primins ir su „VW Golf GTI“ lenktyniavusių pasaulio čempionų autografai, bus galima įsigyti autentiškų detalių ir aksesuarų senesnių laidų VW automobiliams, dėmesį trauks retai eksponuojami visų kartų didžiulės galios „vabalai”. Savo numylėtinius demonstruos ir parodoje užsiregistravę įvairių „Volkswagen“ klubų nariai.

Legendinio „Golf“ keturiasdešimtmetis – iškili automobilių istorijos sukaktis. Ją pažymėdami gamintojo paveldosaugininkai pravėdins Volfsburgo ir Osnabriuko „Volkswagen“ technikos muziejų fondus ir parodys keletą unikalių eksponatų, tarp jų – ir vis dar važiuojantį, vieną pirmųjų nuo konvejerio nuriedėjusį pirmosios laidos „Volkswagen Golf I“.

Šiuo metu gaminama jau septintoji „Golf“ karta, o pasaulyje parduota jau per 30 mln. šios markės automobilių.

Specializuotame prekybos paviljone bus prekiaujama įvairiomis originaliomis autodalimis, skirtomis senoviniams ir praeitų laidų automobiliams.

Šią prekyvietę papuoš kitas unikalus techninio paveldo egzempliorius – gausiausios komplektacijos „Golf I“, akivaizdžiai demonstruojantis, kad net ir senovinis automobilis gali turėti plačias papildomo komplektavimo ir suasmeninimo galimybes.

Susitikimą su gerbėjais surengs legendinis Vokietijos lenktynininkas Hansas-Joachimas Štukas. Legendines pergales pelnęs įvairių klasių automobilių ir net sunkvežimių lenktynėse jis iki šiol turi ir važinėja su pirmosios kartos „Golf GTI“.

Kitas traukos centras – ypač galingų „vabalų” ekspozicija, kurioje demonstruojami padidintos galios legendinių lenktynių nugalėtojai, galingesnės eksportinės versijos, galingi demonstraciniai automobiliai ir koncepcijos.

Seniausias eksponatas – 1956 metų „Mille Miglia” lenktynių dalyvis, o naujausi – net 225 AG galios 2000–ųjų laidos „New Beetle RSI“ ir „Volkswagen E-Bugster“ - 2012 m. pademonstruotas „vabalo” stiliaus galingo elektromobilio koncepcinis modelis.

Kaip ir praėjusioje parodoje, taip ir šiais metais „Volkswagen“ stende darbuosis profesionalus automobilių fotografas, kuris nemokamai dalins savo padarytas eksponatų fotografijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.