Naujai išasfaltavo gatvę, kuria niekas nevažinėja

Nors miesto gatvėse užvirė darbai, jie jau stebina vilniečius: kelininkai remontuoja tikrai ne pačios prasčiausios būklės asfalto dangą ir šaligatvius.

Kai miestui trūksta lėšų, Pilaitėje tiesiama gatvė, kuria po to nevyksta eismas.<br>D.Umbraso nuotr.
Kai miestui trūksta lėšų, Pilaitėje tiesiama gatvė, kuria po to nevyksta eismas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Apr 13, 2014, 3:07 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:53 PM

„Buvo atnaujinta Karaliaučiaus gatvė prie socialinio būsto namų – paklotas naujas asfalto sluoksnis. Atrodytų, tuo tik džiaugtis reikėtų.

Bet padarytas nesuvokiamas dalykas – viena eismo juosta skirta automobiliams stovėti“, – Pilaitėje vykusiais darbais stebėjosi Kęstutis.

Gatvių tvarkytojų darbai stebina ne vieną vilnietį, rašo dienraščio "Lietuvos rytas" priedas "Sostinė". Jų nuomone, remontuojamos ne tos gatvės, kurias reikėtų tvarkyti.

Pažymėjo vietas mašinoms

„Man kyla du klausimai: kodėl, kai miestui katastrofiškai trūksta lėšų, Pilaitėje tiesiama nauja gatvė ir po to ja nevyksta eismas?

Kodėl tie automobilių savininkai nesinaudoja didele nemokama aikštele prie daugiabučių?“ – klausė Karaliaučiaus gatvėje gyvenantis Kęstutis.

Iš tiesų ties Karaliaučiaus gatvės 9-uoju, 13-uoju namais neseniai paklotas naujas asfalto sluoksnis, kuriame jau pažymėtos vietos mašinoms.

Išasfaltuoti tokį plotą kainavo ne vieną tūkstantį litų. Bet ar to būtinai reikėjo?

Juk net vakarais būna pustuštė šalia esanti anksčiau įrengta aikštelė.

Negaila asfalto sluoksnio

Savivaldybės Statinių skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Kazimieras Niaura aiškino, kad anksčiau šioje vietoje buvo įrengtas tik apatinis asfalto sluoksnis. Todėl ir užklotas viršutinis, kuris apsaugo gatvę nuo dėvėjimosi.

Anot G.K.Niauros, automobiliams skirtos vietos įrengtos dėl to, kad tai padaryti leido gatvės plotis.

Plytelės nebuvo tragiškos

Lazdynų gyventojams nuostabą kelia prie Architektų gatvės 107-ojo, 111-ojo daugiabučių vykstantys darbai.

Čia darbininkai ardo seną šaligatvį ir kloja naują.

„Nors Lazdynuose gyvenu beveik penkiolika metų ir turėčiau būti šio rajono patriotė, man atrodo, kad keisti šaligatvio plytelių šioje vietoje tikrai nebūtina.

Pėsčiųjų čia nedaug, šaligatvis buvo platus. Jeigu ir pasitaikydavo duobių, jas nesunku aplenkti“, – tikino Architektų gatvės gyventoja Ringailė Vencė.

Klodami naują šaligatvį darbininkai jį susiaurino. G.K.Niauros žodžiais, senasis buvo avarinės būklės.

Anot R.Vencės, jeigu jau šis šaligatvis avarinės būklės, tai kokie yra pėsčiųjų takai sostinės centre?

„Daug kur mieste koją galima išsisukti. Bet kažkodėl tvarkomas šaligatvis Architektų gatvėje. Gal netoli įtakingas žmogus gyvena?“ – svarstė R.Vencė.

Savivaldybės atstovai paprieštaravo – esą tvarkomos ir pagrindinės, intensyvaus eismo gatvės, kuriomis kursuoja miesto transportas.

Miestą suskirstė į penkias darbų zonas

Iš viso Vilniuje šiais metais planuojama suremontuoti daugiau nei 200 gatvių. Tikimasi, kad didžiąją dalį darbų pavyks atlikti savaitgaliais ir vakarais, neapsunkinant eismo sąlygų.

Kad darbai vyktų efektyviai, sostinė suskirstyta į penkias zonas: šiaurinę, rytinę, pietinę, vakarinę ir centrinę.

Gatvės bus tvarkomos net keliais būdais. Daugiausia bus lopoma duobių, taip pat dalis gatvių bus tvarkomos ištisinio asfaltavimo būdu, kai keičiama visa kelio danga.

Kaip ir praėjusiais metais, dalį gatvių kelininkai remontuos naudodami naują technologiją. Taip bus užtaisomos atsiradusios provėžos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.