Sakurų karštligė paralyžiavo Vilniaus centrą

Po darbų iš sostinės centro važiavę vilniečiai liko be žado – Upės gatvėje nusidriekusi didžiulė automobilių spūstis, besitęsianti iki Žaliojo tilto ir Konstitucijos prospekto bei Žvėryno.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Apr 18, 2014, 6:27 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:05 PM

Viena iš pagrindinių gatvių, vedančių iš Vilniaus centro į Žvėryną, Viršuliškes ir tolimesnius miegamuosius rajonus liko nepravažiuojama dėl itin pavasariškos priežasties – atšilus orui visu gražumu išsiskleidė japoniškų vyšnių sakurų žiedai.

Priešais Baltąjį tiltą vešintis sakurų sodas pritraukė didžiulį būrį miestiečių. Po žydinčiais medžiais ilsisi ir jaunuolių grupelės, ir šeimos su vaikais, ir vyresni žmonės, o baltuojančių sakurų nuotraukos jau užpildė socialinius tinklus.

Tačiau daugybė automobiliais suvažiavusių žmonių visiškai užkimšo Upės gatvę. Nuo Baltojo tilto per gatvę nenutrūkstamai einantys žmonės praktiškai užtvėrė gatvę, o išvažiuojantys ir vietos automobiliui ieškantys vairuotojai paralyžavo eismą.

Problema ypač paaštrėjo penktadienį, kai šiltą popietę gausybė žmonių prie sakurų patraukė lyg į atlaidus.

Žvėryne gyvenantis Edvinas pasakojo iš ofiso centre namo važiavęs beveik valandą. „Upės gatvėje automobiliai beveik nejuda. Kai įsukau, supratau padaręs klaidą, bet nebebuvo kaip ištrūkti. Visi sukinėjasi, stovi, išvažinėja iš prekybos centro aikštelės, o einantys nuo Baltojo tilto nė trumpam nesustoja praleisti automobilių. Kažkokia beprotybė“, - pasakojo jis.

Pernai per sakurų žydėjimą ši gatvė taip pat buvo praktiškai nepravažiuojama. Jau tada buvo pasigirdę minčių, kad ties Baltojo tilto perėja reiktų įrengti šviesoforą, nes ne tik pražydus medžiams, bet ir vasarą per ją juda gausybė žmonių.

Tačiau kol kas čia ne tik nėra šviesoforo, bet ir papildomo apšvietimo, kuris sutemus padėtų vairuotojams lengviau pastebėti dviratininkus ir pėsčiuosius.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.