„Lukoil“ tinkle pasirodė nauji degalai

Nuo ketvirtadienio „Lukoil“ degalinių tinklas Lietuvoje pradėjo prekiauti naujos rūšies degalais „Ecto plus“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Apr 24, 2014, 2:41 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:11 PM

Didesne priedų koncentracija pasižymintys degalai turėtų padėti palaikyti variklio švarą ir taip geriau išnaudoti jo galią bei padėti sumažinti degalų sąnaudas.

„Pasaulis eina taupymo linkme, turime taupyti energiją, kuri nėra begalinė“, - tvirtino naujuosius degalus pristatęs „Lukoil Baltija“ generalinis direktorius Ivanas Paleičikas.

Priedus naujiems degalams kūrė JAV įmonė „Afton Chemical Ltd“. Jos atstovas Ilja Xarku tvirtino, kad priedai Lietuvai nesiskiria nuo parduodamų kitoms Europos šalims.

„Įmonė įsikūrusi JAV, Ričmonde, ir specializuojasi būtent degalų priedų gamyboje. Turime tyrimų bazę su laboratorijomis, bei partnerių tarp Europos tyrimų centrų. Europoje turime gamyklą Belgijoje ir visi Lietuviai skirti multifunkciniai priedai gaminami joje“, - tvirtino jis.

Naujųjų priedų dalis „Ecto plus“ degaluose sudarys apie 0,07 proc. viso tūrio. Didžiojoje Britanijoje atliktų tyrimų duomenimis, jie gali padėti sutaupyti iki 5 proc. degalų, tačiau I.Paleičikas pripažino kad realiai Lietuvos kelių sąlygomis naujųjų degalų taupumo dar neišbandė.

Nuo 2009-ųjų naudojami „Ecto“ degalai taip pat atnaujinti naujais priedais. Jų sudėtis tokia pat, kaip ir „Ecto plus“, tačiau koncentracija maždaug per pusę mažesnė.

Naujieji priedai bus maišomi ir į dyzelinius degalus

Pasak I.Paleičiko, degalų be jokių priedų „Lukoil“ degalinėse turėtų nebelikti per mėnesį. Tačiau jis užtikrino, kad dėl to degalai nebrangs.

„Ecto plus“ kainuos 7-8 centais už litrą daugiau, bet „Ecto“ lieka kaip paprastas benzinas, o „Ecto plus“ užima „Ecto“ vietą“, - aiškino pašnekovas.

„Lukoil Baltija“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Romas Turlinskas užtikrino, kad naujieji degalai tiks ne tik naujiems, bet ir senesniems varikliams, nors neslėpė, kad pavažinėtų automobilių savininkai iš pradžių gali jausti neįprastų dalykų, kol variklis valysis nuo apnašų.

„Pagal JAV įstatymus visi degalai turi būti su priedais. Europoje to dar nėra, bet gali būti, kad ateityje bus įvestas toks reikalavimas. Naujieji degalai veikia taip, kad būtų kuo efektyviau išnaudota variklio galia“, - sakė jis.

Šiuo metu „Lukoil Baltija“ Lietuvoje valdo 115 degalinių, o visose penkiose valstybėse (Lenkijoje, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje) veikia 890 tinklo degalinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.