Už draudimą vairuotojams reikės mokėti brangiau

Netrukus vairuotojams teks pasiruošti labiau papurtyti pinigines. Ruošiamasi keisti Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės (TPVCA) privalomojo draudimo įstatymą, kad šis nebevaržytų išmokų neturtinėms žaloms – sugadintai sveikatai ir moraliniams išgyvenimams.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

May 9, 2014, 10:35 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 3:46 AM

Šiuo metu neturtinės žalos „lubos“ siekia 5 tūkst. eurų (apie 17,25 tūkst. litų).

Finansų ministerija, atsižvelgdama į Teisingumo Teismo sprendimus dėl neleistinų neturtinės žalos dydžio ribojimų, inicijuoja TPVCA privalomojo draudimo įstatymo pakeitimus, kuriems įsigaliojus didės privalomojo draudimo įmokos.

Kaip rašo „Verslo žinios“, ministerija prognozuoja, kad gali didėti ne tik draudimo įmokos, bet, tikėtina, sulėtės žalos atlyginimo nukentėjusiems tretiesiems asmenims procesas, nes gali kilti daugiau ginčų dėl neturtinės žalos dydžio nustatymo ir didėti teismų darbo našta.

Pasak draudimo bendrovės „If P&C Insurance AS“ Lietuvos filialo direktorės ir Lietuvos draudikų asociacijos tarybos pirmininkės Žanetos Stankevičienės, šie pokyčiai didins draudikų prisiimtą riziką.

„Bet kiek ji didės ir kaip tai paveiks ne gyvybės draudimo paslaugų kainodarą, pasakyti dar anksti. Pirmiausia, tai priklausys nuo neturtinės žalos skaičiavimo metodikos. Kitas veiksnys, kuriuo vadovausis draudimo bendrovės, bus teismų sprendimai bylose, susijusiose su neturtinės žalos atlyginimu“, - sakė ji.

Siekiant, kad būtų išvengta neigiamų pasekmių ar jos būtų mažesnės, numatoma patvirtinti Eismo įvykio metu padarytos neturtinės žalos apskaičiavimo rekomendacijas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.