Vaikai bijo magistrale virtusios gatvės

Aušros gatvėje įsikūrusios muzikos mokyklos prieigose kiekvieną dieną galima matyti, kaip ciniškai kauniečiai pažeidžia kelių eismo taisykles. Automobiliai paliekami prie pat pėsčiųjų perėjos, nors čia pat stovi tai daryti draudžiantis kelio ženklas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

May 24, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 2:03 PM

Remontui uždarius K.Petrausko gatvės atkarpą, siaura, vienkryptė Aušros gatvelė tapo judriu aplinkkeliu. Ja rieda ne tik lengvieji automobiliai, bet ir važiuoja keleivius vežantys maršrutiniai taksi, rašo "Lietuvos ryto" priedas "Laikinoji sostinė".

Pakitusios eismo sąlygos nerimą kelia A.Kačanausko muzikos mokyklos pedagogams. Prie mokyklos esančią pėsčiųjų perėją saugo pedagogų iniciatyva įrengtas kelio ženklas. Nors jis draudžia sustoti 25 metrų ruože iki perėjos, tačiau mažai kas to paiso.

Kiekvieną darbo dieną galima matyti, kaip kauniečiai draudžiamoje vietoje palieka savo automobilius, apribodami matomumą gatve vykstantiems vairuotojams. Pro pažeidėjų pastatytus automobilius pastebėti perėja einantį pradinuką – išties sunku.

Policijai pažeidėjai nerūpi

„Draudžiamoje vietoje automobiliai stovi nuolatos. Kartais juos palieka moksleivių tėvai, kartais – aplinkinių namų gyventojai ar svečiai. Kelio ženklas įrengtas tam, kad padidintų pėsčiųjų perėja einančių mūsų mokinių saugumą. Gaila, kad vairuotojai ne tik pažeidžia kelių eismo taisykles, bet ir kelia pavojų vaikams“, – „Laikinajai sostinei“ sakė A.Kačanausko muzikos mokyklos direktorius Arūnas Kigas.

Pedagogas stebėjosi, kodėl pažeidėjų nedrausmina policijos pareigūnai. Juk šalia esančioje Giedraičių gatvėje įsikūrusi Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato patrulių rinktinė.

„Jie kartais stabteli, vieną – kitą nubaudžia, tačiau tai pasitaiko labai retai. Pareigūnai turėtų griežčiau reaguoti į jų būstinės pašonėje daromus pažeidimus“, – sakė A.Kigas.

Bėda ir Miško gatvėje

Su tokia pat problema susiduria ir S.Dariaus ir S.Girėno gimnazija. Nors taisyklės griežtai draudžia sustoti pėsčiųjų perėjose ir ne mažiau kaip 5 metrai iki jų, Miško gatvėje tvarka, regis, negalioja.

Perėja, kuria nuolatos vaikšto moksleiviai, labai dažnai taip užstatoma automobiliais, o per juos nematyti einančių vaikų.

„Ši perėja rudenį savivaldybės rūpesčiu vis paryškinama, tačiau viskas tuo ir baigiasi“, – piktinosi S.Dariaus ir S.Girėno gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Giedrė Kuzmickienė.

Pasak pedagogės, Miško gatvės atkarpoje tarp Gedimino gatvės ir Vytauto prospekto, kur įsikūrusi gimnazija, vairuotojai neretai mėgsta skrieti pašėlusiu greičiu.

„Svarstome, gal priešais perėją įrengti kalniuką ar stovėti draudžiantį kelio ženklą, gal tai duotų šiek tiek naudos. Nesaugu ne vien mūsų mokiniams, bet ir baseiną lankantiems vaikams, net darželinukams“, – sakė G.Kuzmickienė.

Žada griežtai bausti

Paradoksalu, tačiau toje pačioje Miško gatvėje įsikūręs ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato autoūkis, į čia esančius garažus tarnybiniais automobiliais nuolat vyksta policininkai.

„Policijos matome iš tiesų daug. Tačiau dar nėra taip buvę, kad į savo garažą ar iš jo važiuojantys policininkai atkreiptų dėmesį į perėją užstačiusius automobilius. Kai trūksta kantrybė, patys kviečiame pareigūnus, kad nubaustų pažeidėjus“, – guodėsi gimnazijos direktorės pavaduotoja.

Policija žada akylai stebėti pažeidėjus

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas komisaras Danas Česnauskas pažadėjo nurodyti patruliams, kad šie akylai fiksuotų eismo taisyklių pažeidimus prie Miško ir Aušros gatvėse esančių mokyklų.

„Tokio vairuotojų elgesio negalime toleruoti.

Juk šiose perėjose dėl automobilį netinkamai palikusio vairuotojo kaltės gali žūti vaikas. O mūsų pareiga – dirbti taip, kad skaudžių nelaimių būtų kuo mažiau“, – sakė D.Česnauskas.

Savo žodį jis tesėjo – ketvirtadienį buvo nubausti 6 automobilius draudžiamoje vietoje pastatę vairuotojai.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.