Natalija Bunkė papasakojo apie Kačerginėje pagautą „stogą“

Žaibiškai artėjant 1000 km lenktynėms „Kas tas Blue Sheep?“ merginų komanda neįsivaizduoja nei dienos be treniruočių ir kitų pasirengimo darbų.

Kačerginėje merginos apvertė automobilį ant stogo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Kačerginėje merginos apvertė automobilį ant stogo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 11, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:23 AM

Nors merginos nusiteikusios labai optimistiškai ir motyvacijos nestinga, viena treniruotė joms baigėsi itin nesėkmingai – automobilis slysdamas apvirto ant stogo ir Natalija Bunkė bei Aistė Antanaitytė vos išsikapanojo lauk.

„Bene stipriausia avarija, kuri sukėlė daugiausiai išgyvenimų įvyko per 4 treniruotę „Nemuno žiede“. Vairavau aš. Trasos trajektorijos buvo jau ganėtinai gerai suvoktos ir įsisavintos, tad atėjo metas stipriau paspausti akceleratoriaus pedalą. Deja, jau ketvirtame greitame rate ant posūkio vienu metu automobilis „pagavo“ šone buvusių šiukšlių ir tapo sunkiai valdomas, greitis buvo apie 160km/val.“, - pasakojo A.Antanaitytė.

„Treniruočių automobilis kaip kulka šovė į priešingą kelio pusę, ėmė skersai slysti, kirto pakeliui buvusius krūmelius bei kitus augalus kol galiausiai priartėjome prie upelio, kuris apvertė mus ant šono, dar šiek tiek slydome ir galiausiai atsidūrėme ant stogo.

Pakibome kaip kokie vorai žemyn galva. Automobilis buvo susmigęs į dumblą bene iki pusės stiklo, viduj teliūškavo vanduo, todėl išlipti pro priekines dureles nebuvo įmanoma. Teko padėti viena kitai saugiai atsisegti saugos diržus ir kabarotis pro galines automobilio dureles“, - prisiminė N.Bunkė.

Natalija ištraukė Aistę už rankų pro automobilio galą nes pati išlipti ji sunkiai sugebėjo. Pamačiusios apverstą automobilį merginos pripažino garsiai nusikeikusios.

„Kitą savaitę Kačerginės žiede toje vietoje buvo padaryti atitvarai, kuriuos pakrikštijo mano pavarde. Ne kiekvienas turi savo vardinį posūkį „Nemuno žiede““, - juokavo A.Antanaitytė.

Prisimindama savo vairavimą N.Bunkė atviravo, kad treneris D. Čiutelė kartais už galvos griebdavosi, bardavosi, o kartais šiek tiek blykštelėjęs tyliai pasėdėdavo.

„Treniruočių pradžioje automobilį ant dviejų ratų sugebėjau pastatyti viename posūkyje. Buvo mintis, kad ir mes versimės, bet nusileidome sėkmingai. Buvau ir į griovį įlėkusi, parsivežiau porą eglučių ant kapoto atminimui, - pasakojo ji. - O kiek kartų ant asfalto apsisukau ir šonu slydau, net nebesuskaičiuosiu. Iš šono lenktynes teko stebėti ne vieną kartą, tačiau neatrodė taip sudėtinga. Reikia įdėti tikrai labai daug darbo.“

Tačiau merginos tvirtino, kad ši avarija ir kiti sunkumai neįvarė joms baimės, o svarbiausias tikslas joms - laimingai finišuoti ir įrodyti, kad moteris prie vairo - ne avis.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.