Paaiškėjo viešojo transporto ir automobilių stovėjimo kainos

Vilniaus miesto savivaldybės taryba, vadovaudamasi Euro įvedimo Lietuvos Respublikos įstatymu, šiandien patvirtino autobusų ir troleibusų bilietų, automobilių stovėjimo mokomose vietose gatvėse, požeminėse aikštelėse kainas eurais. Šie pakeitimai įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Vilniaus viešasis transportas.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus viešasis transportas.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 8:08 PM

„Bilietų, parduodamų transporto priemonėse kainos buvo peržiūrėtos ir nuo 2015 metų bus sumažintos taip, kad būtų patogu atsiskaityti autobuse ar troleibuse operatyviai, negaišinant kitų keleivių ir vairuotojo laiko ieškant grąžos. Miesto transporto bilietas be nuolaidos kainuos 1 eurą, su 50 procentų nuolaida – 0,5 euro, o su 80 procentų nuolaida - 20 euro centų. Tai yra keliais centais mažiau negu bilietai kainuoja šiandien“, - sako Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ direktorius Gintas Bliuvas.

Vilniečio kortelė nuo naujųjų metų kainuos 1,5 euro (5, 18 Lt), palyginimui, e. kortelė Kaune kainuoja 6 Lt, o Klaipėdoje 8 Lt. Primename, kad viešojo transporto bilietus taip pat galima įsigyti per išmaniųjų telefonų programėlę – m. Ticket.

Rinkliavos už stovėjimą brangs nežymiai

Rinkliavų įstatyme numatyta, kad, jei valstybės ar vietinė rinkliava mažesnė nei 10 eurų, jos dydis būtų nustatomas dešimčių euro centų tikslumu (pavyzdžiui 0,60 Eur, 1,40 Eur ir pan.), jei didesnė nei 10 eurų, jos dydis būtų nustatomas euro tikslumu (pavyzdžiui, 14 Eur). 

Tuo tarpu požeminėse aikštelėse trumpalaikio stovėjimo įkainiai nustatyti eurais su centais išreiškiant vieno skaitmens po kablelio tikslumu, kad nustatytais įkainiais būtų patogu klientams sumokėti į automatines kasas (automatinės kasos priims 10, 20, 50 euro centų monetas bei 1 ir 2 eurų monetas, taip pat 5, 10, 20, 50 nominalų eurų banknotus).

Vienas litas mokamas už minimalią stovėjimo trukmę taps 30 euro centų, taigi rinkliava bus 4 lietuviškais centais didesnė. Tuo metu už vienos valandos stovėjimą požeminėje aikštelėje reikės mokėti 90 euro centų arba maždaug 10 lietuviškų centų daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.