Sukryžiavo kardus dėl automobilių pardavimo

Penktadienį Rusija pasipriešino

Rusija nenori anuliuoti importo apribojimų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Rusija nenori anuliuoti importo apribojimų.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2014, 11:08 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 11:32 AM

Atvykę į PPO nesutarimų svarstymo pareigūnų posėdį Rusijos diplomatai pasinaudojo savo teisėmis ir pasipriešino nepriklausomų prekybos ir teisės ekspertų komisijos, kuri spręstų kilusius nesutarimus, steigimui.

Tokio žingsnio pagal PPO nuostatas Maskva gali imtis tik vieną kartą, todėl Briuselis po kurio laiko savo teisinį kreipimąsi į tarptautinės organizacijos specialistus galės pakartoti.

Beje, pirmą kartą dėl transporto priemonių ES į PPO kreipėsi dar šių metų gegužę. Ji priešinasi Rusijos paskelbtiems papildomiems antidempingo mokesčiams, nustatytiems Vokietijoje ir Italijoje gaminamiems „lengviesiems komerciniams automobiliams“.

160 Pasaulio prekybos organizacijai priklausančių šalių negali taikyti papildomų apmokestinimų, net jeigu importuojamos prekės ir priverstinai parduodamos pigiau, nei siekia rinkos kaina. Šalys prieš imdamosi tokių veiksmų turi įrodyti, kad jų vietos gamintojai dėl dempingo patiria nuostolių ir kad antidempingo nuostatos nėra taikomos vien siekiant turėti pranašumą užsienio įmonių atžvilgiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.