Vairuotojų pyktį gesinti bandęs politikas išdavė savo neišmanymą

Šiandien Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas svarstys įstatymus susijusius su priverstiniu automobilių išregistravimu.

J.Sabatauskas sumanė pasiūlyti "naujovę", kuri jau ir taip egzistuoja.<br>D.Umbraso nuotr.
J.Sabatauskas sumanė pasiūlyti "naujovę", kuri jau ir taip egzistuoja.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

radijo „Laisvoji banga" ir lrytas.lt inf.

2014-10-01 12:58, atnaujinta 2018-01-29 00:56

Tačiau panašu, kad politikai ėmėsi gesinti gaisrą neįsigilinę į problemą.

Lengvatos istoriniams

Komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas radijo stočiai „Laisvoji banga” sakė, kad numatoma tobulinti šį įstatymą, tačiau savo pasisakymuose tik atskleidė esamos tvarkos neišmanymą.

„Per pastarąjį laikotarpį gavome siūlymų, tokiems automobiliams, kaip istoriniai, numatyti galimybę savanoriškai sustabdyti eisme ir galbūt net ilgesnį laikotarpį 3 – 5 metų. Tai būtų naudinga ir mūsų piliečiams, kurie dirba užsienyje, mūsų diplomatams, išvažiuojantiems nustatytam, ne mažesniam kaip 3 metų terminui bei kitų panašių atvejų metu.

Taip pat būtų galima numatyti, kad transporto priemonės valdytojas savarankiškai sustabdantis transporto priemonės dalyvavimą eisme, galėtų tą padaryti trumpesniam nei vienerių metų laikotarpiui, su galimybe nurodyti data nuo iki ”, - kalbėjo Seimo narys.

Akivaizdu, kad jis pats nė nepatikrino, kaip veikia registracijos sustabdymo sistema - vairuotojai ir dabar gali pasirinkti trumpesnį laikotarpį bei norimas datas.

Važinės tik vasarą

Anot J.Sabatausko būtų galima pasvarstyti ir apie sezoninę transporto priemonių registraciją.

„Yra nusistovėję transporto priemonių valdytojų, važinėjančių tik vasaros metu, įpročiai. Todėl būtų galima pagalvoti apie sezoninės registracijos automobilius, kurie važiuoja tik vasarą. Tokiu atveju nereikėtų transporto priemonės dalyvavimo eisme sustabdymo.

Pagal tokios registracijos automobilio numerį būtų aišku, kad atitinkama transporto priemonė eisme dalyvauja tik vasarą. Galbūt tokiu atveju reikėtų numatyti atskirą sezoniškų transporto priemonių kategoriją, kuri apimtų motociklus, keturračius, priekabas ir kt. Tačiau visa tai turėtų numatyti Susisiekimo ministerija”, - mintis dėstė Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas.

Pasak J.Sabatausko, sezoninės registracijos metu nereikėtų keisti automobilio numerių, tiesiog transporto priemonės valdytojas deklaruotų, kad su šia transporto priemone eisme dalyvaus tik sezono metu.

Nežino apie ką kalba?

Šios mintys daliai vairuotojų greičiausiai pagelbėtų, tačiau akivaizdu, jok prieš imantis taisyti įstatymą J.Sabatauskui reiktų geriau įsigilinti į problemą.

Transporto priemonių registracija yra ne Susisiekimo, o Vidaus reikalų ministerijos atsakomybės sritis, o vairuotojai jau ir taip gali sustabdyti transporto priemonės registraciją trumpesniam nei vienerių metų laikotarpiui ir nurodyti tikslią datą nuo kada iki kada nori registraciją stabdyti.

Įstatymą supeikė ir Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas bei Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, bet jie taip pasielgė tik kilus vairuotojų nepasitenkinimui.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.