Vyriausybė nenori teisių prilyginti asmens dokumentui

Vyriausybė nepritaria, jog vairuotojo pažymėjimas būtų prilygintas asmens dokumentui.

Vairuotojams kol kas nepavyks atsikratyti dokumentų naštos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vairuotojams kol kas nepavyks atsikratyti dokumentų naštos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 3, 2014, 5:58 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 4:10 PM

Vyriausybė penktadienį posėdyje pritarė Susisiekimo ministerijos parengtam nutarimui, kuriuo pateikiamos neigiamos išvados keliems liberalų Seime registruotiems Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pakeitimams.

Ministrų kabinetas nepritarė liberalo Remigijaus Šimašiaus pataisoms, numatančioms, jog asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu galėtų būti laikomas ir vairuotojo pažymėjimas.

Kaip nurodoma Susisiekimo ministerijos parengtoje išvadoje, asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai turėtų būti reglamentuojami ne Saugaus eismo automobilių keliais, o kitais įstatymais.

Nepritarta ir ketinimams atsisakyti reikalavimo privalomai vežiotis automobilio techninės apžiūros dokumentą bei numatyti galimybę vietoje vairuotojo pažymėjimo pateikti tikrinančiam policijos pareigūnui arba asmens tapatybės kortelę, arba pasą.

Kaip nurodo Susisiekimo ministerija, šiuo metu nėra tokio duomenų registro, kuris leistų bet kurioje šalies vietoje esančiam pareigūnui patikrinti transporto priemonės techninės apžiūros galiojimo laiką, informaciją apie vairuotojo pažymėjimą, vairuotojui taikomus administracinius ar medicininius apribojimus ir pan.

Dar didesnių problemų esą iškiltų tikrinant užsieniečių dokumentus, o eismo įvykio dalyviai, su savimi neturintys vairuotojo pažymėjimo, nekviesdami pareigūnų negalėtų net užpildyti įvykio deklaracijos.

Vyriausybė taip pat tik iš dalies pritarė liberalo Eligijaus Masiulio pataisoms, kuriomis siekiama atsisakyti nuo liepos įsigaliojusių pakeitimų, leidžiančių išregistruoti techniškai netvarkingus automobilius.

Vyriausybė sutinka, kad reikėtų atsisakyti nuostatos, jog draudikams po eismo įvykio pripažinus automobilį nevertu taisyti, jis netenka teisės grįžti į viešąjį eismą.

„Siūlymo esmė, kad automobiliui, patekusiam į avariją, nebūtų uždrausta dalyvauti viešajame eisme, bet tik po to, kai jis bus sutvarkytas, pereis ekspertizę ir ekspertizė patvirtins jo galimybes dalyvauti viešajame eisme. Ekspertizė būtų atliekama techninės patikros organizacijose“, - Vyriausybės posėdyje sakė susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Vyriausybė pavėlavusi pateikė ir neigiamą išvadą E.Masiulio siūlymams atsisakyti ryškiaspalvių liemenių dviratininkams bei šviesų naudojimo dienos metu - šias pataisas Seimas jau yra atmetęs.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.