„Regitra“ paskelbė, kaip apkapotas Lietuvos automobilių parkas

Apibendrinti „Regitros“ tvarkomo Kelių transporto priemonių registro duomenys parodė, kad Lietuvoje įregistruotų kelių transporto priemonių skaičius nuo sausio 1 dienos iki spalio 8 dienos sumažėjo 36 proc. arba 819 tūkst. 809 transporto priemonėmis, iki 1 mln. 456 tūkst. 168.

Lengvųjų automobilių išregistruota daugiausia, bet procentine išraiška Lietuvoje labiausiai sumažėjo motociklų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lengvųjų automobilių išregistruota daugiausia, bet procentine išraiška Lietuvoje labiausiai sumažėjo motociklų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 10, 2014, 2:33 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 8:14 PM

Daugiausia jų buvo išregistruota iš registro rugsėjo 29 dieną.

Drastišką sumažėjimą nulėmė Saugaus eismo automobilių keliais įstatyme nustatytų reikalavimų neatitinkančių transporto priemonių išregistravimas.

Dauguma išregistruotų – neeksploatuojamos

Per drastišką transporto priemonių išregistravimo vajų lengvųjų (M1 klasės) automobilių skaičius sumažėjo 640 tūkst. 490 (iki 1 mln. 189 tūkst. 507), krovininių automobilių – 77 tūkst. 585 (iki 103 tūkst. 135), iš jų N3 klasės (vilkikų) – 13 tūkst. 377 (iki 39 tūkst. 986), motociklų – 23 tūkst. 489 (iki 22 614).

Dauguma atnaujintų duomenų nežymiai skiriasi nuo metų pradžioje „Regitros“ interneto svetainėje jau skelbto šalyje įregistruotų ir turinčių privalomąją techninę apžiūrą transporto priemonių skaičiaus, ir tai rodo, kad didžioji išregistruotų transporto priemonių dalis Lietuvoje jau nebuvo eksploatuojamos, o Kelių transporto priemonių registre buvo likę tik jų įrašai.

Duomenis teikia asociacija ir draudikų biuras

Priimdama sprendimą dėl transporto priemonės išregistravimo, „Regitra“ vadovaujasi duomenimis, gautais iš Centralizuotosios techninės apžiūros duomenų bazės, kurios duomenis tvarko Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacija, ir Transporto priemonių civilinės atsakomybės privalomojo draudimo duomenų bazės, kurios duomenis tvarko Lietuvos Respublikos transporto priemonių draudikų biuras.

Įstatyme nustatyta, kad šių duomenų bazių valdytojai visus reikiamus duomenis apie transporto priemones teikia „Regitros“ tvarkomam Kelių transporto priemonių registrui.

Transporto priemonė nustatyta tvarka išregistruojama, jei per įstatyme nustatytą 90 dienų laikotarpį pareiškėjas nesikreipė dėl jos leidimo dalyvauti eisme sustabdymo laikotarpio pratęsimo ar negavus duomenų apie tai, kad atlikta jos privalomoji techninė apžiūra ir (ar) kad ji apdrausta transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.