Kelius draskantys miškovežiai – po padidinamuoju stiklu

Rudenį ir pavasarį, kuomet tikimybė sugadinti kelius ypač didelė, išvežantieji medieną iš miškų privalės apie planuojamą gabenimą informuoti savivaldybes.

Rudenį ir pavasarį miškovežiai baisiai išdrasko vieškelius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rudenį ir pavasarį miškovežiai baisiai išdrasko vieškelius.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2014-10-11 14:06, atnaujinta 2018-01-27 18:11

Tai reglamentuojantį Apvaliosios medienos gabenimo tvarkos aprašą patvirtino aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

"Iki šiol kelius apgadinę gabendami medieną fiziniai ar juridiniai asmenys dažnai likdavo nežinomi. Naujasis aprašas leidžia savivaldybėms tuo metu, kai tikimybė sugadinti kelius didžiausia, turėti informaciją apie miško keliais medieną gabenantį transportą ir asmenis. Tikimės, kad tai padės užtikrinti geresnę kelių priežiūrą", - sako aplinkos ministras.

Nors dalis miško kelių nėra inventorizuoti ir neturi aiškaus savininko, daugelis vietinės reikšmės vidaus kelių priklauso savivaldybėms. Dažniausiai būtent savivaldybės yra atsakingos už susisiekimo galimybę tarp atskirų kaimų, vienkiemių, į kuriuos kelias dažnai eina miškais.

Medienos siuntėjas savivaldybę, kurioje yra apvaliosios medienos pakrovimo vieta, privalės informuoti ne vėliau kaip prieš vieną darbo dieną iki numatyto medienos gabenimo.

Nuo 2015 m. privačių miškų savininkams ir valdytojams įvedama 5 proc. įmoka nuo visų gaunamų pajamų už nenukirstą mišką ir medieną. Surinktos lėšos bus skiriamos po medienos išvežimo išdarkytų miško kelių taisymui. Tokį mokestį jau moka visos valstybinių miškų urėdijos.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.