Naujas kelių policininkų darbo įrankis – atsuktuvas

Keliuose patruliuojantiems policijos pareigūnams darbuotis tenka ir atsuktuvais. Naujas darbo įrankis pareigūnų amunicijoje atsirado po to kai buvo išregistruotos draudimo ir techninės apžiūros neturinčios transporto priemonės.

Numerius "Regitrai" grąžinti reikia, bet negrąžinusiems nėra jokių bausmių.<br>V.Balkūno nuotr.
Numerius "Regitrai" grąžinti reikia, bet negrąžinusiems nėra jokių bausmių.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Karlonė ("Lietuvos ryto" televizija)

Oct 12, 2014, 5:34 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:39 PM

Išdrįsus tokiais automobiliais išvažiuoti į kelią, pareigūnai tiesiog gatvėje nusuka numerius. Be to vairuotojui be baudos dar teks susimokėti ir už mašiną namo pargabensiantį autovežį.

Neregistruotų gatvėse daug

„Regitros“ duomenys rodo, kad įvedus naują tvarka, transporto parkas sumažėjo net trečdaliu. Į gatves gali išvažiuoti beveik 1,5 mln. automobilių, motociklų ir kitokio transporto.

Važiuojant išregistruotais automobiliais gresia baudos. Policijos pareigūnai tokiems vairuotojams gali skirti baudas nuo 100 iki 150 litų.

Policijos pareigūnai gatvėje nuima numerius ir nebeleidžia važiuoti, reikia kviesti autovežį.

Kauno gatvėse patruliuojantiems pareigūnams užteko sustabdyti vos du automobilius, kai paaiškėjo, kad vienas iš jų dar praėjusią savaitę automatiškai buvo išregistruotas.

Pareigūnus filmuoti ėmęs vairuotojas, neslepia automobilio nedraudęs nuo vasaros. Nuo tada, kai baigė galioti techninė apžiūra. Esą senam automobiliui tvarkyti dokumentus nebevertėjo.

„Aš žinojau, kad pasibaigęs, bet kokiu atveju kai nenaudojama ta mašina tai neapsimoka drausti. Šiandien kita mašina servise, teko važiuoti, bet netoli tenuvažiavau“, - sakė vairuotojas Darius. Jis tvirtino automobilio neberemontuosiantis ir pirksiantis kitą.

Numerius grąžinti reikia, bet negrąžinusiems bausmių nėra

Išregistruotų transporto šeimininkai „Regitrai“ turi grąžinti numerius. Tačiau vienetai tą padaro. Anksčiau pardavę mašinas užsieniečiams numerių tiesiog nebeturi. Kiti nusprendžia nesivarginti ir jais puošia garažą.

Bet „Regitros“ Kauno filialo direktoriaus pavaduotojas Rytis Polikauskas patikino, kad negrąžinusiems numerių nebus taikomos jokios sankcijos.

Seime jau svarstomos pataisos, kad išregistruojamas būtų tas transportas, kurio techninė apžiūra ir draudimas nebus sutvarkytas per vienerius metus. Be to, linkstama apskritai atsisakyti reikalavimo visus metus turėti draudimą.

Plačiau žiūrėkite vaizdo reportaže.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.