Neturi savų namų? Neturėsi ir automobilio

Neturi būsto, negali turėti ir automobilio – štai tokios naujos „Regitroje“ įsigaliojusios taisyklės tūkstančiui Lietuvos gyventojų privirs bėdos.

Neturintys oficialios gyvenamosios vietos negalės įregistruoti automobilio.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Neturintys oficialios gyvenamosios vietos negalės įregistruoti automobilio.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintarė Butkienė („Lietuvos ryto" televizija)

Oct 17, 2014, 6:46 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 8:57 PM

Mat įsigaliojo nauja tvarka - jei esi registruotas prie savivaldybės ar turi laikiną leidimą gyventi Lietuvoje ir įsigijai automobilį, privalai pateikti pažymą apie būstą, kur esi registruotas.

Reikia adreso

Registruojant automobilį nuo šiol bus būtina pateikti realią gyvenamąją vietą ir tai įrodyti dokumentu. Nuomojantys butus turės pristatyti oficialias nuomos sutartis, o gyvenantys nebaigtos statybos namuose – įregistruoti namus.

Klaipėdietis Audrius Žebrauskas išsigandęs, kad beveik tris mėnesius be draudimo stovintis automobilis bus išregistruotas. Vyras susizgribo tvarkyti dokumentus. Tačiau „Regitroje“ jo laukė nemaloni žinia – vyras registruotas Skuodo savivaldybėje, todėl privalo pateikti dokumentus, kur iš tiesų gyvena.

Savivaldybėje priregistruotas A.Žebrauskas buvo priverstas išsiregistruoti ir deklaruoti gyvenamąją vietą pas tėvus Skuode. Tik tuomet galėjo sutvarkyti automobilio reikalus „Regitroje“.

„Čia nesąmonė, kad žmonės turėtų ką veikti, kad būtų užsiėmę dar labiau ir kad negalvotų apie nieką kita“, - piktinosi jis.

Saugosi nuo piktybinių pažeidėjų

Naujų taisyklių imtasi, nes vairuotojai, neturintys nuolatinės gyvenamosios vietos, nemoka baudų, o kvitai keliauja į savivaldybes ir pažeidėjų nepasiekia.

Apie naujoves vairuotojai tvirtina girdintys pirmą kartą ir teigia, kad tai privers sukčiauti. Neturintys nuomos sutarčių ir turto bus privers automobilius registruoti kitų asmenų vardu.

Plačiau žiūrėkite vaizdo reportaže.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.