Per Vėlines – pasikeitę autobusų maršrutai ir uždarytos gatvės

Per tris artimiausias dienas Lietuvos kelius užtvindys automobiliai. Spūstys keliuose, ypač šalia kapinių, neišvengiamos.

Žinia klaipėdiečiams: prie kapinių jų laukia vienpusis eismas ir draudimai statyti automobilius neleistinose vietose.<br>D.Umbraso nuotr.
Žinia klaipėdiečiams: prie kapinių jų laukia vienpusis eismas ir draudimai statyti automobilius neleistinose vietose.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė, Sigita Purytė, Artūras Jančys

Oct 30, 2014, 3:19 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 2:33 AM

Šįmet grūstys laukia ne tik didmiesčiuose, bet ir tarp miestų, nes dėl lapkričio 2 dieną prasidėsiančių karinių pratybų planuojamas didelis technikos judėjimas.

Todėl dalijamės patarimais, kaip apsisaugoti nuo nemalonių staigmenų ir geriausiai susiplanuoti maršrutą, kad galėtumėte praleisti daugiau laiko lankydami artimųjų kapus, o ne besistumdydami spūstyse.

Vilniuje – uždarytų gatvių labirintas

Vilniuje lapkričio 1–2 dienomis keisis eismo organizavimas prie Rokantiškių, Saltoniškių, Karveliškių ir Kairėnų kapinių. Automobiliai į Rokantiškių kapines iš Stepono Batoro gatvės lapkričio 1–2 dienomis bus nukreipti per Naujosios Vilnios rajoną, A.Kojelavičiaus, Šiaurės, Uosių, Kalno ir Rokantiškių gatvėmis.

Automobilius bus galima statyti aikštelėse ir kelkraščiuose, kur jie nekliudo eismui ir nėra automobilių statymą draudžiančių kelio ženklų.

Ąžuolyno gatve ties Saltoniškių kapinėmis lapkričio 1-2 dienomis eismas bus uždraustas.

Iš Laisvės prospekto galima bus privažiuoti iki automobilių stovėjimo vietų Viršuliškių gatvėje, o iš Ozo gatvės - iki automobilių stovėjimo aikštelių Ąžuolyno gatvėje.

Važiuojantys į Kairėnų kapines nuo Nemenčinės plento pusės iš Kairėnų gatvės savaitgalį bus nukreipti apvažiavimu Šilėnų gatve, o nuo Plytinės gatvės link kapinių bus nustatytas vienpusis eismas.

Pataria rinktis autobusą

Sudėtingiausia savu automobiliu bus pasiekti Karveliškių kapines.

Vykstantys savo transportu į Karveliškių kapines per Pilaitės rajoną galės privažiuoti prie kapinių ne pagrindiniu, bet aplinkiniu keliu, esančiu už kilometro nuo pagrindinio įvažiavimo, važiuojant link Sudervės.

„Į Karveliškių kapines rekomenduojama įvažiuoti iš Vilniaus rajono savivaldybės teritorijos, Sudervės seniūnijos pusės“, - atkreipė dėmesį Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Vengiant automobilių grūsties į Karveliškių kapines, jie rekomenduoja automobilius palikti stovėjimo aikštelėje Žvėryne ir kelionę iki kapinių tęsti 63 maršruto autobusu „Žvėrynas–Pilaitės pr.–Karveliškės“.

Be to, kapinių prieigose šalia autobusų stotelių, apsisukimo žiedų, kapinių įėjimo vartų lapkričio 1–2 dienomis bus draudžiamas automobilių stovėjimas.

Daugiau autobusų

Taip pat artėjant Vėlinėms link Rokantiškių, Karveliškių bei Kairėnų kapinių dažniau važiuos autobusai.

Dažniau autobusai Vilniuje važinės šiais maršrutais:

Spalio 31 d.

37 Kalvarijų – Tuskulėnų – Olandų g. – Rokantiškės: kas 8–10 min.

38 Antakalnis – Dvarčionys – Šilėnų g.: kas 29–43 min.

63 Žvėrynas – Pilaitės pr. – Karveliškės: kas 10–12 min.

115 Antakalnis – Rokantiškės – Parko g.: kas 12–26 min.

Lapkričio 1-2 d.

7 Šiaurės miestelis – Verkių g. – Viršuliškės – Lazdynai: pagal poilsio dienų tvarkaraštį (tik lapkričio 1 d.)

Autobusai nuo Viršuliškių stotelės važiuos Laisvės prospektu, Buivydiškių, Ozo gatvėmis (nestos Ąžuolyno stotelėje).

37 Kalvarijų – Tuskulėnų – Olandų g. – Rokantiškės: kas 4–5 min.

38 Antakalnis – Dvarčionys – Šilėnų g.: kas 20–30 min.

Papildomas maršrutas 38A Antakalnis – Nemenčinės pl. – Kairėnų g. – Plytinės g.: kas 19–23 min.

63 Žvėrynas – Pilaitės pr. – Karveliškės: kas 3–4 min.

115 Antakalnis – Rokantiškės – Parko g.: kas 12–26 min.

Dėl eismo organizavimo pakeitimų Rokantiškių kapinių prieigose, A115 maršruto autobusai, važiuojantys link Parko g., apsisuks stotelėje Rokantiškės ir važiuos Viršupio, S.Batoro gatvėmis, toliau senąja trasa. Antakalnio link trasa nesikeičia.

Taip pat lapkričio 1 ir 2 dienomis didinamas 2, 7, 16 ir 19 maršrutų troleibusų skaičius.

Lapkričio 1 d. (šeštadienį), Visų Šventųjų dieną, Vilniaus autobusai ir troleibusai važiuos pagal sekmadienio tvarkaraštį, o lapkričio 2 dieną taip pat laikysis sekmadienio tvarkaraščio.

Kauniečiai per Vėlines galės vaikščioti Panemunės tiltu

Visą Vėlinių savaitgalį, spalio 31 ir lapkričio 1 bei 2 dienomis, kauniečiai galės naudotis laikinuoju statybiniu Panemunės tiltu per Nemuną.

Per kitų metų Vėlines tiltu galės naudotis ne tik pėstieji, bet ir automobilių vairuotojai - naujojo Panemunės tilto atidarymas numatytas 2015 metų spalio 1dieną.

Penktadienį tiltas pėstiesiems bus atidarytas nuo 17 iki 22 val., o šeštadienį ir sekmadienį tiltu pėstieji galės naudotis nuo 8 iki 22 val. „Savaitgalį ant statybinio tilto bus įrengtos laikinos konstrukcijos, užtikrinsiančios pėsčiųjų saugumą. Savaitgalio metu Panemunės tilto statybos darbai nevyks“, - pabrėžė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Budės traktoriai

Seniavos ir Romainių kapinėse Vėlinių savaitgalį budės traktoriai, kurie bus pasirengę padėti klimpstantiems automobiliams. Visą šią savaitę bus organizuojamas papildomas šiukšlių išvežimas iš visų miesto kapinių.

Bendrovė „Kauno autobusai“ penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį organizuoja papildomus kai kurių maršrutų autobusų reisus.

Papildomi autobusai važiuos 2A, 25, 39A maršrutais, o 44 maršruto autobusai važiuos iki Ledos kapinių. Lapkričio 1 ir 2 dienomis autobusai važiuos 5 maršrutu, bus padidintas 13 maršruto autobusų reisų skaičius, autobusai taip pat važiuos 20A maršrutu.

Lapkričio 1 d. organizuojama daugiau 6A maršruto autobusų reisų, lapkričio 1 ir 2 dienomis keisis 39 autobusų maršruto trasa. Minėtomis dienomis visų transporto rūšių eismas Šilainių plentu ties Romainių kapinėmis bus organizuotas viena kryptimi, nuo Baltų prospekto link Raudondvario plento eismas bus nukreiptas Šilainių plentu.

Kitų maršrutų autobusai ir troleibusai lapkričio 1 d. važiuos pagal šeštadienio, o lapkričio 2 d. – pagal sekmadienio eismo tvarkaraščius.

Klaipėdoje – eismo ribojimai

Klaipėdos pareigūnai, norėdami mažiau nesklandumų keliuose, ketvirtus metus iš eilės per Vėlines kapinių prieigose riboja eismą.

„Šiomis dienomis yra didelis automobilių ir pėsčiųjų srautas. Kai buvo leistas įprastas eismas, automobiliai buvo statomi pakelėse, bet kaip. Strigdavo visas eismas, visuomeninis transportas“, - pasakojo Klaipėdos policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Spalio 31 – lapkričio 2 dienomis lengviesiems automobiliams prie kapinių bus leista važiuoti tik viena kryptimi.

Į Lėbartų kapines iš Klaipėdos automobiliai bus nukreipti per Jakų žiedą Dovilų kryptimi, pro Kiškėnus ar Šernus bei Šilutės kryptimi pro Šernus. Iš Rimkų gyvenvietės link Lėbartų kapinių bus leidžiama važiuoti tik visuomeniniam transportui.

Panašiai eismas keisis ir prie Joniškės kapinių. Eismas Joniškės gatve nuo Mokyklos gatvės link Klemiškės gatvės bus draudžiamas, išskyrus maršrutinį transportą į Joniškės kapines.

„Vienpusis eismas prie kapinių per Vėlines įvestas prieš tris ar ketverius metus“, - pasakojo R.Šideikis.

Patogiau važiuoti autobusu

Jis ragino gyventojus į kapines važiuoti visuomeniniu transportu. Taip nereikės sukti galvos, kur pastatyti automobilį. Autobusai minėtomis dienomis važiuos dažniau nei įprasta.

Vairuotojai dažnai nėra patenkinti vienpusiu eismu ir draudimais statyti automobilius neleistinose vietose.

„Daugelis nori privažiuoti prie pat savo artimųjų kapo. Jie nepatenkinti, kad negali privažiuoti prie pat, pastatyti automobilio patogioje vietoje. Kiti nepatenkinti, kad kelias neasfaltuotas. Turime išklausyti kai kurių nepasitenkinimą. Reikia tiems pokalbiams pasiruošti“, - aiškino R.Šideikis.

Daugiausia automobilių prie kapinių turėtų būti penktadienį vakare ir šeštadienį dieną. Rytais iki 11 val. automobilių prie kapinių turėtų būti mažiau.

Spūstys gali susiformuoti ir užmiestyje

Dėl pagausėjusio eismo judėjimo gali susidaryti spūstys ir užmiesčio keliuose, kuriuose vyksta didesni rekonstrukcijos darbai. Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad šiuo metu remontai vyksta šiuose ruožuose:

- magistralinio kelio A6 Kaunas–Zarasai–Daugpilis ruože nuo 163,0 iki 179,0 km ir nuo 182,8 iki 185,4 km (šalia Zarasų) vyksta kelio rekonstravimo darbai, eismas reguliuojamas šviesoforais;

- magistralinio kelio A11 Šiauliai–Palanga ruože nuo 8,0 iki 12,0 km (šalia Šiaulių) vyksta kelio rekonstravimas, eismas kreipiamas iš kairės kelio pusės į dešinę ir greitis ribojamas iki 50 km per valandą;

- magistralinio kelio A12 Ryga–Šiauliai–Tauragė–Kaliningradas ruože nuo 160,0 iki 166,5 km (šalia Tauragės) rekonstruojama kelio danga, eismas reguliuojamas šviesoforais;

- krašto kelio Nr. 136 Vinčai–Pilviškiai–Vilkaviškis 16,8 km (šalia Vilkaviškio) rekonstruojamas tiltas per Šešupę, eismas tiltu draudžiamas ir kreipiamas apylanka;

- minėto kelio Nr. 136 Vinčai–Pilviškiai–Vilkaviškis ruože nuo 17,85 iki 30,30 km (šalia Vilkaviškio prie tilto per Šešupę) vyksta kelio rekonstrukcijos darbai, dėl jų yra sudėtingesnės vairavimo sąlygos, eismas reguliuojamas šviesoforais.

Taip pat vairuotojai neretai užtveria kelius, greta kurių yra didesnės kapinės:

- Vilniaus regione rajoniniame kelyje Nr. 5212 Pilaitė–Čekoniškės–Sudervė nuo 6,0 iki 7,0 km, ties Karveliškių kapinėmis;

- Panevėžio regione magistraliniame kelyje A8 Panevėžys–Aristava–Sitkūnai nuo 9,0 iki 10,0 km, ties Šilaičių kapinėmis, taip pat dėmesį reiktų atkreipti vykstantiems magistraliniu keliu A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga, nes daug transporto priemonių įvažiuoja iš šalutinių kelių;

- Šiaulių regione magistraliniame kelyje A10 Panevėžys–Pasvalys–Ryga nuo 49,0 iki 50,0 km, ties Ginkūnų kapinėmis ir magistraliniame kelyje A9 Panevėžys–Šiauliai nuo 57,0 iki 58,0 km, Radviliškio mieste, ties posūkiu į miesto kapines.

- Telšių regione krašto kelyje Nr. 164 Mažeikiai–Plungė–Tauragė nuo 3,0 iki 4,0 km ties Mažeikių kapinėmis ir nuo 56,0 iki 57,0 km ties Plungės kapinėmis;

- Klaipėdos regione rajoniniame kelyje Nr. 2202 Klaipėda–Veiviržėnai–Endriejavas.

Veš karinę techniką

Eismą papildomai apsunkins gabenama karinė technika. Lapkričio 2–14 dienomis vyks tarptautinės pratybos „Geležinis kardas 2014“, todėl sekmadienį į Gaižiūnų (Jonavos r.) ir Generolo Silvestro Žukausko (Pabradėje, Švenčionių r.) poligonus bus gabenama karinė technika.

Gausus Lietuvos kariuomenės karių ir karinės technikos kolonų judėjimas, planuojama, vyks keliais Panevėžys–Kėdainiai–Rukla ir Alytus–Senieji Trakai–Maišiagala–Nemenčinė–Pabradė, kolonas lydės karo policijos ekipažai, todėl patariama šių kelių vengti.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.