Dalies elektromobilių savininkai pasijuto apgauti

Vairuotojai, kurie tiki įsigiję didesnės ridos elektromobilius, piktinasi, kad jų transporto priemonėms nėra taikomos tokios pat lengvatos, kaip elektra varomoms mašinoms.

Kai kurie elektromobiliai turi nuvažiuojamą atstumą pratęsiančius benzininius generatorius, todėl praranda visas elektromobiliams galiojančias lengvatas.<br>T.Bauro nuotr.
Kai kurie elektromobiliai turi nuvažiuojamą atstumą pratęsiančius benzininius generatorius, todėl praranda visas elektromobiliams galiojančias lengvatas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 24, 2015, 1:11 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:16 AM

Esą šiandien naujausios ir moderniausios transporto priemonės turi didesnės ridos funkciją, todėl nelikus skatinimo elektromobilizacija Lietuvoje apskritai sustos, antradienį rašo „Lietuvos žinios“.

Lengvatos dabar taikomos tik toms transporto priemonėms, kuriose nėra vidaus degimo variklių.

Lietuvoje žinomiausios iš tokių mašinų yra „Nissan Leaf“, „Mitsubishi i-MiEV“, „Tesla Model S“.

Jei elektrinis variklis veikia kartu su benzininiu ar dyzeliniu, tai pagal Lietuvos teisės aktus jau – hibridinis automobilis, jo šeimininkas negali tikėtis lengvatų.

Nesvarbu, kad ratams galią perduoda tik elektros motoras ir benzininis generatorius įsijungia tik jei visa baterijose sukaupta elektros energija išnaudojama.

Tokie elektromobiliai yra „Opel Ampera“, „Chevrolet Volt“, dalis BMW i3.

Trijų didžiausių Lietuvos miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – savivaldybių sprendimu elektromobilių vairuotojai nemoka už stovėjimą aikštelėse, o kai kuriose įkrovimo stotelėse baterijas galima įkrauti nemokamai.

Elektromobiliams Lietuvoje leidžiama važiuoti viešojo transporto juostomis, pažymėtomis elektromobilio ženklu. Tačiau vairuotojai, kurie mano nusipirkę didesnės ridos elektromobilius, tikina nesulaukiantys netgi tokių lengvatų.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.