Į nelaimę patekusį vyrą šantažavęs kaimietis sau užsitraukė bėdą

Sauginių (Šiaulių r.) kaimo 26 metų gyventojas ketino pasipelnyti labai primityviai – reikalavo išpirkos už po susidūrimo su stirna pamestą valstybinį automobilio numerį ir grasino vairuotojui.

Pro avarijos vietą važiavęs jaunas vyras nusprendė pasipelnyti iš kito nelaimės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pro avarijos vietą važiavęs jaunas vyras nusprendė pasipelnyti iš kito nelaimės.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

Jun 12, 2015, 8:16 PM, atnaujinta Nov 22, 2017, 7:28 PM

Istorija prasidėjo gegužės 10-osios vakarą, kai iš Kuršėnų į namus lengvuoju automobiliu važiavęs šiaulietis nutrenkė stirną. Į kelią staiga iššoko trys stirnos, o į mašiną atsitrenkė viena.

Smūgis buvo mirtinas – į griovį nukritusi stirna nugaišo. Su mažamete dukterimi važiavęs šiaulietis paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė apie įvykusią nelaimę.

Laukiant eismo įvykį įforminti atvažiuojančių policijos patrulių ekipažo staiga sustojo ta pačia kryptimi važiavęs automobilis. Vienas jame sėdėjęs jaunuolis pareiškė vairuotojui, kad rado valstybinį numerį, ir paragino sumokėti išpirką.

Nustebęs šiaulietis atmetė pasiūlymą, o kompanija netrukus vėl sugrįžo. Nepažįstamieji pagrasino vyriškį sumušti, o jo mašiną sudaužyti. Grasintojus išbaidė atvažiuojanti kita mašina.

Tačiau pagal automobilio valstybinį numerį kaimo reketininkams išsisukti nepavyko. Pareigūnai išsiaiškino grasintojo tapatybę.

26 metų Sauginių kaimo gyventojui už savavaldžiavimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Šis veikėjas pažįstamas teisėsaugininkams – kaimietis teistas už smurtą prieš mažametį kaimyną, savo motiną, kitus nusikaltimus.

Be to, vaikinas anksčiau baustas už girto pasirodymą viešojoje vietoje.

Kaimo reketininkui nuobaudą skirs Šiaulių rajono savivaldybės administracinė komisija. Jam teks sumokėti 28–75 eurų baudą. Be to, kaimietis turėjo sumokėti ir už negrąžintą valstybinį numerį, nes šiauliečiui teko mokėti už kito pagaminimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.