Planas Kauno centrui – didžiulė automobilių stovėjimo aikštelė

Kauno centre svarstoma statyti kelių aukštų automobilių stovėjimo aikštelę, kuri galėtų išspręsti automobilių statymo problemą miesto centre.

Nauja aikštelė galėtų atsirasti greta buvusio „Merkurijaus“.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Nauja aikštelė galėtų atsirasti greta buvusio „Merkurijaus“.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 14, 2015, 6:37 PM, atnaujinta Oct 10, 2017, 1:15 AM

Kaip pranešė Kauno miesto savivaldybė, šešių aukštų automobilių stovėjimo aikštelė galėtų iškilti šalia buvusio „Merkurijaus“ pastato, ji talpintų daugiau kaip 250 automobilių.

„Pastaruoju metu miesto centre tuštėja tarpukario laikus menantys pastatai – Centrinis paštas, Lietuvos bankas, „Pieno centras“, treti ir centriniai Kauno technologijos universiteto rūmai.

Jeigu miesto centre greitu metu neatsiras papildomų parkavimo vietų, šie pastatai nebus patrauklūs nei biurams, nei butams įrengti ar kitokiai veiklai. Mums reikia, kad miesto centre gyventų ir dirbtų daugiau žmonių. Todėl jiems būtina suteikti galimybę nebrangiai ir patogiai statyti automobilius“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Savivaldybės duomenimis, ribotos automobilių statymo galimybės yra viena iš didžiausių kliūčių, stabdančių verslo centrų plėtrą Kauno centre, o greičiausias ir efektyviausias būdas, kuris pagerintų situaciją šioje srityje, yra daugiaaukščių automobilių stovėjimo aikštelių statyba.

Techninis daugiaaukštės parkavimo aikštelės projektas galėtų būti baigtas iki kitų metų pavasario. Vėliau sektų rangovo konkursas, o po to – realūs statybos darbai, kuriuos įmanoma padaryti iki kitų metų pabaigos.

Automobiliai į aikštelę įvažiuotų iš K.Donelaičio gatvės, iš čia pėsčiomis būtų nesunku pasiekti Laisvės alėją, o automobilio statymas būtų pigesnis nei gatvėje.

Kitą antradienį šį pasiūlymą svarstys Kauno miesto savivaldybės taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.