Kauno centre – spąstai pėstiesiems

Kaune, V.Putvinskio gatvėje, statybininkams visiškai užtvėrus šaligatvį, pėstieji rizikuoja pakliūti po ratais arba sulaukti baudų už tai, kad įžengė į važiuojamąją dalį. Nepatogumų patiria ir vairuotojai.

V.Putvinskio gatvėje vykstančios statybos sukėlė nepatogumų praeiviams – jie negali naudotis šaligatviu.<br>P.Mantauto nuotr.
V.Putvinskio gatvėje vykstančios statybos sukėlė nepatogumų praeiviams – jie negali naudotis šaligatviu.<br>P.Mantauto nuotr.
Jei tokį praeivį sustabdytų policija, už vaikščiojimą ne perėja jam būtų skirta iki 40 eurų bauda.
Jei tokį praeivį sustabdytų policija, už vaikščiojimą ne perėja jam būtų skirta iki 40 eurų bauda.
Daugiau nuotraukų (2)

Vygandas Trainys („Laikinoji sostinė“)

Oct 23, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 7:54 AM

V.Putvinskio gatvėje 23 numeriu pažymėtas šešių aukštų pastatas, kuriame įsikurs Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Studijų ir mokslo centras, ne vieną praeivį priverčia nusikeikti.

Aplink eiti saugiau

Statybų bendrovė „Avona“ pasirūpino, kad niekas ant 5–6 metrų pločio šaligatvio negalėtų užkelti kojos – objektą ir jo prieigas saugo aukštos metalinės tvoros.

Galima grįžti atgal, perėja pasiekti kitą gatvės pusę ir tęsti kelionę pėsčiomis šaligatviu – kelias nors ir aplinkinis, bet saugesnis.

Tiesa, tada reikės papildomai sukarti apie 150 metrų.

Daugelis pėsčiųjų vis dėlto nusprendžia negaišti laiko.

„Nepatogu. Dažnai čia nevaikštau – nežinojau apie jokias tvoras. Skubėdamas buvau priverstas žengti į gatvę, o tuo metu pro mane prašvilpė mašina. Manau, kad žmonėms buvo galima palikti nors mažą dalį šaligatvio“, – „Laikinajai sostinei“ ketvirtadienio rytą pasakojo kaunietis Arnas Malinauskas.

„Nesaugu ne tik pėstiesiems, bet ir vairuotojams. Šiomis dienomis vos spėjau sustabdyti automobilį, nes statybininkai dirbo palikę savo mikroautobusą vidury gatvės – jį pastebėjau paskutinėmis akimirkomis“, – piktinosi Rolandas V.

Pavojai – tamsiuoju metu

Žmonėms gresia ne tik pavojus patekti į avariją.

Jei tokį praeivį sustabdytų policija, už vaikščiojimą ne perėja jam būtų skirta bauda nuo 23 iki 40 eurų.

Tai – mažiausia bausmė. Jeigu pėsčiojo pasirodymas sukeltų avarinę situaciją ar eismo įvykį, bauda išaugtų iki 144 eurų.

„Formaliai policininkas būtų teisus“, – tvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Ypač didelis pavojus šioje vietoje pėsčiųjų tyko tamsiuoju paros metu – nežinodami apie užtvarus, jie gali būti nepasirūpinę atšvaitais ir į gatvę įžengti be jokių šviesą atspindinčių priemonių.

Užtvarai prie statomo objekto stovi jau porą savaičių.

Neturėjo kitokios galimybės

Bendrovės „Avona“ gamybos direktorius Irmantas Pučinskas tikino, jog klodami naujas šaligatvio trinkeles kitokios galimybės statybininkai neturėjo.

Trūko vietos ne tik darbininkams, bet ir rangovų transportui.

Šalia statybvietės pasistatyti mašinų jie neturi galimybės, nes aplinkinių namų gyventojams yra nustatyti servitutai. Darbų vadovas prieina prie žmonių ir paprašo pereiti jų į kitą gatvės pusę“, – tvirtino I.Pučinskas.

Tiesa, lankantis „Laikinajai sostinei“ niekas iš statybininkų su praeiviais nebendravo.

Šaligatvio aptvėrimas buvo suderintas su savivaldybe.

Šaligatvio rekonstrukcija prie naujo VDU padalinio bus visiškai baigta netrukus. Tada tvoros turėtų būti nuardytos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.