Nulio promilių įstatymą nori pamažu įvesti visiems

Sakydamas kalbą europarlamentaro Bronio Ropės inicijuotoje diskusijoje apie kovą su alkoholio vartojimu, Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis iškėlė idėją, jog reikėtų pradėti svarstyti net ir specializuotų alkoholio parduotuvių atsiradimą ribojant prekybą alkoholiu kitose vietose, ar svarstyti lengvatų, kompensacijų galimybes prekybos alkoholiu atsisakantiems degalinių tinklams, parduotuvėms.

S.Skvernelio siūlymu, netrukus visi vairuotojai turėtų pamiršti alkoholinius gėrimus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
S.Skvernelio siūlymu, netrukus visi vairuotojai turėtų pamiršti alkoholinius gėrimus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-11-05 17:52, atnaujinta 2017-10-05 15:09

S.Skvernelis pabrėžė, kad Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis Lietuva išlieka trečioje vietoje Pasaulyje pagal alkoholio suvartojimą.

Anot jo, žalingi įpročiai yra perduodami šeimoje, jie plinta dėl socialinės atskirties, nedarbo, tad sprendžiant šias problemas taip pat būtų galima tikėtis sumažinti alkoholizmo problemą ir galbūt išvengti tragedijų.

Konferencijos metu S.Skvernelis pateikė ir daugiau siūlymų kovojant su neblaiviais vairuotojais – jo nuomone, reikėtų grįžti prie svarstymų griežtinant atsakomybę neblaiviems vairuotojams, kurių sukeltų avarijų metu žūsta žmonės, kad tokią veiką galima būtų kvalifikuoti kaip nužudymą.

Ministras taip pat siūlo įteisinti nulinę alkoholio promilių ribą visiems vairuotojams paliekant kelerių metų pereinamąjį laikotarpį, kuomet taikoma leistina alkoholio riba mažėtų nuo 0,4 iki 0,2, vėliau – iki 0 promilių.

„Ženkime tą tarpinį žingsnį: šiandien yra kategorijos pradedančiųjų, krovininių, keleivius vežančių vairuotojų, kuriems numatyta tarpinė atsakomybė už alkoholio kiekį nuo 0 iki 0,4 promilių.

Tai gal visus perveskime į tą tarpinį lygmenį, kad būtų „tarpe“, tuomet eisime prie nulio“, – sakė ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.