Pareigūnai įpykę: kelių chuliganas nebijo jokių bausmių

Nesutramdomą kelių erelį iš Kavalčiukų kaimo (Alytaus r.) policininkai pasivijo tiktai tada, kai bandydamas juos suklaidinti bėglys posūkyje nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo į griovį.

Policijos patruliai „Audi“ vijosi kelis kilometrus, kol sprunkantis vairuotojas posūkyje nuvažiavo į griovį.<br>Policijos nuotr.
Policijos patruliai „Audi“ vijosi kelis kilometrus, kol sprunkantis vairuotojas posūkyje nuvažiavo į griovį.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Apr 29, 2016, 11:20 AM, atnaujinta May 27, 2017, 5:15 AM

Trys konfiskuoti automobiliai, apie 3 tūkstančius eurų nesumokėtų baudų už vairavimą neblaiviam ir greičio viršijimą, o netrukus laukia ir dar viena bauda jau už šeštą Kelių eismo taisyklių pažeidimą per pustrečių metų.

Tai – niekada vairuotojo pažymėjimo neturėjusio 22 metų Svajūno Staniulio pasiekimai.

S.Staniulis, keldamas pavojų eismo dalyviams, savaitgalį spruko nuo kelių policijos patrulių, kai jie Simne (Alytaus r.) pastebėjo dideliu greičiu lekiantį automobilį „Audi“.

Nepaklusęs pareigūnų reikalavimui sustoti vairuotojas tik padidino greitį ir nurūko.

Apie 4 kilometrus truko gaudynės, kol bandydamas suklaidinti patrulius „Audi“ vairuotojas posūkyje į kairę nesugebėjo suvaldyti automobilio ir nuvažiavo į griovį.

Tuomet paaiškėjo, kad ne kartą baustas vyras vėl vairavo neblaivus (3,03 promilės) automobilį, prie kurio pritvirtinti visai kitos transporto priemonės numeriai. Be to, mašina neapdrausta, neregistruota ir be techninės apžiūros dokumentų.

Automobilis buvo įsigytas už keliasdešimt eurų, o jį konfiskavus nesunkiai bus rastas kitas.

S.Staniuliui teismas jau penkis kartus yra skyręs daugiau kaip 4 tūkstančius eurų baudų. Vyras sumokėjo tik mažą jų dalį. Iš jo konfiskuoti trys automobiliai, priklausę kaimynams, bet pažeidimo metu prie jų vairo sėdėjo S.Staniulis.

Vieno kaimyno skirtingais automobiliais S.Staniulis praėjusių metų liepą ir rugpjūtį spėjo įkliūti kelių patruliams du kartus.

Nuosavybės neturinčiam, niekur nedirbančiam jaunam nuolatiniam pažeidėjui turto areštas negresia, todėl noras vairuoti neslopsta.

Išklausęs teismo nutarimus jis ir vėl sėda prie vairo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.