Kilus skandalui dėl šiauliečių asfaltuotos gatvės prabilo meras

Kalbos dėl gyventojų lėšomis išasfaltuotos Eteno-Lero gatvės vis dar netyla. Į diskusijas įsitraukia vis daugiau žmonių, tarp jų ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

Šiauliečiai patys susidėjo pinigus ir išsiasfaltavo gatvę.<br>Stop kadras.
Šiauliečiai patys susidėjo pinigus ir išsiasfaltavo gatvę.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Ugnė Liaudanskytė (etaplius.lt)

Jul 18, 2016, 5:16 PM, atnaujinta May 18, 2017, 12:45 PM

Tiesa, meras gatvės gyventojus ramina tikindamas, kad gatvės niekas neketina ardyti.

Problemą žada išspręsti gyventojų naudai

Kol politikai dėl gatvės neranda bendro kompromiso, gyventojai baiminasi, kad bus imta ją ardyti.

Tyrimų dėl nelegaliai išasfaltuotos Eteno-Lero gatvės metu aiškinamasi, kas yra darbų užsakovas. Esą savavališkai keisti miesto infrastruktūros negalima, bet kokį statinį reikia įteisinti.

Šiuo klausimu poziciją išreiškė ir Šiaulių miesto meras Artūras Visockas. „Taip ir liko neaišku, kodėl gyventojai nesikreipė į savivaldybę. Jeigu jie norėjo asfaltuoti gatvę savo lėšomis, tereikėjo apie tai pranešti.

Juk rangovą patys būtų galėję pasirinkti. Rangovą paskiria savivaldybė tuo atveju, jeigu gatvė dalyvauja „50/50“ programoje. Šiuo atveju Eteno-Lero gatvė nebuvo įtraukta į tvarkytinų gatvių sąrašą“, – tikino miesto vadovas.

A. Visockas neslepia, kad aiškaus sprendimo, koks likimas laukia Eteno-Lero gatvės, dar nėra, tačiau gyventojus ramina: „Mes šią problemą išspręsime žmonėms naudinga linkme. Akivaizdu, kad niekas gatvės nesiruošia ardyti.“

Žmonės iš savivaldybės išeina su šypsena

Kalbėdamas apie žmonių sprendimą pačių lėšomis išasfaltuoti gatvę, Šiaulių meras nenustoja stebėtis. Nors patį sprendimą vadina pagirtinu, tačiau nelegalius kelių remonto darbus laiko akibrokštu.

„Juk dabar leidimai išduodami kitaip, laikai yra pasikeitę. Žmonės išeina iš savivaldybės su šypsena“, – teigė A. Visockas.

Meras tikina, kad apie tokius ketinimus gyventojai privalėjo informuoti savivaldybę, mat rangovas atsako už visas garantijas: „Bandysime garantuoti tą kelio saugą, trūksta reikiamų dokumentų. Jei kažkas su gatve bus negerai, žmonės kreipsis į savivaldybę, o mes apie ją neturėsime jokios informacijos.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.