Įtaria, kad vairavimo mokyklos galėjo tarpusavyje derinti kainas

Konkurencijos taryba atlieka tyrimą dėl Vilniuje ir Kaune veikiančių vairavimo mokyklų galimai sudaryto konkurenciją ribojančio susitarimo.

Tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad vairavimo mokyklos galėjo tarpusavyje derinti vairavimo kursų kainas.<br>V.Balkūno nuotr.
Tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad vairavimo mokyklos galėjo tarpusavyje derinti vairavimo kursų kainas.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2017, 2:52 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:11 AM

Tyrimas buvo pradėtas įtarus, kad vairavimo mokyklos galėjo tarpusavyje derinti vairavimo kursų kainas ar atlikti kitus konkurenciją ribojančius veiksmus, kuriuos draudžia Konkurencijos įstatymas.

„Atkreipiame dėmesį, kad bet kokia rinkos dalyvių turima informacija gali būti reikšminga atliekamam tyrimui (turint tokios informacijos, prašome kreiptis tel. (8 5) 260 88 79.

Konkurencijos taryba yra parengusi atleidimo nuo baudų programą, pagal kurią draudžiamo susitarimo dalyvis, pateikęs visą jam žinomą informaciją ir bendradarbiaudamas su Konkurencijos taryba, gali būti atleistas nuo baudos arba ji gali būti sumažinta iki 75 proc.

Papildomai pažymime, kad nors tyrimo pradėjimas rodo, kad yra pagrindas įtarti Konkurencijos įstatymo pažeidimą, tai dar nereiškia, kad toks pažeidimas egzistuoja.

Jeigu draudžiamas susitarimas tarp vairavimo mokyklų vis dėlto būtų nustatytas, ūkio subjektams gali grėsti piniginė bauda iki 10 proc. bendrųjų metinių pajamų praėjusiais ūkiniais metais“, – rašoma Konkurencijos tarybos pranešime spaudai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.