Kauniečiai įsiutę: „Gal čia autobuso laukia Arvydas Sabonis?“

Atnaujinus viešojo transporto stoteles kai kuriose jų informaciniai cilindrai ant stulpų pakabinti taip aukštai, kad žemesnio ūgio trumparegiams reikėtų pasilypėti ant taburetės.

Zoologijos sodo stotelėje cilindrai, kuriuose nurodytas autobusų važiavimo laikas, pakabinti taip aukštai, kad kai kurie keleiviai jo negali įžiūrėti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Zoologijos sodo stotelėje cilindrai, kuriuose nurodytas autobusų važiavimo laikas, pakabinti taip aukštai, kad kai kurie keleiviai jo negali įžiūrėti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys („Lietuvos rytas“)

Apr 25, 2017, 12:59 PM, atnaujinta Apr 26, 2017, 3:17 AM

Žaliakalnyje gyvenančiai mokslo darbuotojai Ramintai G. dažnai tenka važiuoti nuo Zoologijos sodo stotelės, esančios ties Vydūno alėjos ir Radvilėnų plento sankryža.

Atnaujinus stotelę du sukiojami cilindrai su 40, 3, 37 autobusų važiavimo laiku kažkodėl atsidūrė ant stulpo taip aukštai, kad nedidelio ūgio moteris net gerokai pasistiebusi ant viršutinio cilindro jo neįžiūri, o ranka nepasiekia pasukti.

„Labai gerai, kad Vydūno alėjos stotelėje pastatyta stoginė, yra suoliukas. Bet nesuprantu, kodėl taip aukštai pakabino cilindrus su maršrutų ir važiavimo laiko sąrašais? Gal čia autobuso laukia krepšininkas Arvydas Sabonis, jis netoli gyvena? O gal kad studentai, kurie čia irgi būriuojasi, nesudaužytų?“ – svarstė Raminta G.

Ji pasakojo, kad kartais tenka klausinėti aukštaūgių, kuriuo laiku atvažiuos autobusas. Žabalinėja ir galvą aukštyn užvertę senyvo amžiaus žmonės, pagrindiniai viešojo transporto keleiviai.

Nepatogumas, žinoma, nedidelis, bet vis tiek nepatogumas. Tai pripažino ir Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

„Nors ir nedažnai, iš tiesų gauname pastabų dėl aukštai pakabintų cilindrų. Ypač tose gatvėse, kur eismas intensyvus, daug maršrutų, kurių sąrašai ant vieno cilindro netelpa, tenka kabinti vieną virš kito.

Kai kuriose stotelėse nuo stulpo įrengtos atšakos, cilindrai pakabinti horizontalia tvarka, kad keleiviai įžiūrėtų užrašus.

O kodėl taip aukštai pakelti cilindrai Vydūno alėjoje – sunku pasakyti. Gal studentai pajuokavo, nes cilindrus nesunku atsukti ir pakelti. Gal darbininkai blogai apskaičiavo aukštį. Patikrinsime“, – pažadėjo P.Keras.

Tačiau ši problema greitu laiku išsispręs savaime. P.Keras paaiškino, kad viešojo transporto maršrutų schemos su nurodytu važiavimo laiku greitai bus pakabintos pačiose pavėsinėse, tad besisukantys cilindrai nebeturės reikšmės, jie bus nuimti.

Stogines stato koncesijos būdu

Senosios viešojo transporto stotelių stoginės keičiamos ar naujos statomos ne savivaldybės lėšomis. Jas įrengia koncesininkas – konkursą laimėjusi įmonė „Reklamos arka“, kuri įsipareigojo savo lėšomis prižiūrėti visas jas dar 20 metų. Už tai ji stogines gali naudoti kaip reklamos skydus.

Įmonė praėjusiais metais įrengė 339, o per ateinančius dvejus metus įsipareigojo įrengti dar 111 naujų stoginių.

Pasibaigus koncesijos sutarčiai visos stoginės liks miestui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.