Pareigūnai įspėja: sekmadienį uždaromas visas Vilniaus centras, bus spūsčių

Sekmadienį vilniečiams reikia itin atidžiai planuotis savo keliones - į sostinę atvyksta net 50 tūkst. svečių, bus stipriai apribotas eismas, todėl laukiama didelių spūsčių.

Vilniaus centre sekmadienį vyks didelė šventė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilniaus centre sekmadienį vyks didelė šventė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 11:40 AM, atnaujinta Jun 21, 2017, 3:55 PM

Artėjančių sekmadienio iškilmių metu Vilniaus centre bus ribojamas automobilių eismas ir jų statymas. Policija yra pasirengusi užtikrinti viešąją tvarką ir žmonių saugumą ir kreipiasi į vilniečius bei sostinės svečius prašydama supratimo ir geranoriško bendradarbiavimo.

Pagrindinis Garbingojo Arkivyskupo Teofiliaus Matulionio paskelbimo Palaimintuoju iškilmių renginys vyks Vilniuje, Katedros aikštėje birželio 25 d., nuo 8.00 iki 18.00 val.

Organizatoriai numato apie 50 000 dalyvių.

Birželio 25 d. nuo 6.00 iki 19.00 val. bus draudžiamas eismas T. Vrublevskio g., Šventaragio g., Barboros Radvilaitės g., Maironio g., Žygimantų g., Arsenalo g. ir T.Kosciuškos g., Gedimino pr., Tilto g.

Birželio 25 d. nuo 8.00 iki 12.00 val. bus draudžiamas eismas Upės g. atkarpoje nuo viešbučio „Radisson Blue Hotel Lietuva“ iki Gedimino Baravyko g.;       Bus rezervuotos automobilių aikštelės:  - autobusams - Tymo kvartalas, Goštauto g.,  - lengviesiems automobiliams - prie „Siemens“ arenos. 

Atvykstantiems renginio dalyviams, miesto svečiams ir gyventojams policija rekomenduoja į Vilniaus centrą vykti tik visuomeniniu transportu, atvykus su savo transportu palikti jį kuo toliau nuo Katedros aikštės ir į renginio vietą ateiti pėsčiomis.

Prieš renginį ir renginio metu link renginio vietos bus visiškai uždraustas transporto eismas, gali kilti didelės transporto spūstys, todėl planuojant keliones į oro uostą, autobusų ar traukinių stotis planuoti ir įvertinti vykimo laiką.

Keičiamas viešojo transporto tvarkaraštis

Atsižvelgiant į eismo ribojimus iškilmių dieną, 10–ojo, 11–ojo, 33–iojo ir 88–ojo maršrutų autobusai važiuos pakeistomis trasomis, stos visose konkrečiame maršrute esančiose stotelėse. 

Jų eismo tvarkaraščiai, galiosiantys birželio 25 d., bus paskelbti birželio 21 d. internetiniame tinklalapyje vilniustransport.lt. Informacija apie maršrutų trasų pokyčius bus pateikiama ir šiuose maršrutuose važiuojančiuose autobusuose.

10–ojo Fabijoniškės–Baltupiai–Markučiai maršruto autobusai į Markučius nuo Žaliojo tilto važiuos Vilniaus, Jogailos, Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Į Fabijoniškes nuo Subačiaus gatvės važiuos Žiupronių, M. Daukšos, Bazilijonų, Pylimo, Jogailos, Vilniaus, Kalvarijų gatvėmis, toliau – įprasta trasa.

11–ojo Žvėrynas–Senamiestis–Užupis maršruto autobusai Užupio link nuo Pamėnkalnio gatvės važiuos Pylimo, Bazilijonų, M. Daukšos, Žiupronių, Subačiaus, Maironio gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Į Žvėryną važiuos Drujos, Subačiaus, Žiupronių, M. Daukšos, Bazilijonų, Pylimo, Pamėnkalnio gatvėmis, toliau – įprasta trasa.

33–iojo Šiaurės miestelis–Rinktinės–Sukilėlių g.–Guriai maršruto autobusai į Gurius nuo Karaliaus Mindaugo tilto važiuos Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Drujos, Sukilėlių gatvėmis, toliau – įprasta trasa. Iš Gurių į Šiaurės miestelį nuo Sukilėlių gatvės važiuos Drujos, Olandų, T. Kosciuškos, Arsenalo gatvėmis, Karaliaus Mindaugo tiltu, toliau – įprasta trasa.

88–ojo Oro uostas–Stotis–Senamiestis–Nepriklausomybės a. maršruto autobusai iš Oro uosto važiuos įprasta trasa iki Maironio g. Tuomet autobusai važiuos tiesiai, Subačiaus, Drujos, Olandų, T. Kosciuškos, Arsenalo gatvėmis, Karaliaus Mindaugo tiltu ir grįš į įprastą trasą. Į Oro uostą nuo Karaliaus Mindaugo tilto važiuos Arsenalo, T. Kosciuškos, Olandų, Drujos, Subačiaus, Žiupronių gatvėmis, toliau – įprasta trasa.

Birželio 25 d. Jaunimo dienų metu vyks jaunimo eisena nuo Baltojo tilto Upės, Žvejų gatvėmis, per Mindaugo tiltą, T. Vrublevskio gatve iki Katedros aikštės. Eisenos metu galimi centrinėmis miesto gatvėmis važiuojančio viešojo transporto nukrypimai nuo eismo tvarkaraščių.

Pareigūnai taip pat priminė, kad reikia saugoti save bei padėti ištiktiems bėdos:

laikytis kelių eismo taisyklių, viešosios tvarkos reikalavimų ir rimties;

būti geranoriškiems, paslaugiems vieni kitiems, prireikus suteikti pagalbą pasiklydusiems, geranoriškai vykdyti savanorių ar policijos pareigūnų prašymus, nurodymus;

esant aukštai oro temperatūrai nepamiršti galvos apdangalo, su savimi turėti vandens, sutrikus sveikatai skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, 103 (Omnitel (Telia)), 033 (Bite, Tele2); pastebėjus ugnį, dūmus, gaisrą skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, 102 (Omnitel (Telia)), 022 (Bite, Tele2);

policijos pareigūnai vykdys renginio prieigose  asmenų ir daiktų patikrą, todėl siūlome su savimi nesinešti jokių nebūtinai reikalingų daiktų, didelių rankinių, kuprinių, krepšių;

nesinešti link renginio vietos ginklų (net ir turint juos teisę nešioti), peilių (net ir kišeninių) ar kitų aštrių daiktų, pirotechnikos priemonių, degių medžiagų ar skysčių (net ir buitinių priemonių);

pastebėjus paliktą įtartiną krepšį, rankinę, lagaminą ar kitą įtartiną objektą, nedelsiant informuoti 112, arba artimiausią patruliuojantį pareigūną, griežtai draudžiama liesti paliktus įtartinus daiktus;

pastebėjus ginkluotą ar įtartinai besielgiantį asmenį, nedelsiant informuoti 112, arba artimiausią patruliuojantį pareigūną;

nekelti minioje panikos, kilus minioje panikai ar spūsčiai stengtis kuo ramiau pasišalinti iš žmonių minios, tiksliai klausyti savanorių ir  pareigūnų nurodymų;

tėvams su vaikais ar kitais lydimais asmenimis susitarti susitikimo vietą jei būtų pasiklysta;

pasiklydus mieste, pasimetus renginio vietoje arba jei pasimetė vaikas, senyvo amžiaus artimasis ar neįgalus asmuo nedelsiant kreiptis 112, arba į artimiausią patruliuojantį pareigūną, kuo tiksliau nurodant pasiklydusio ar pasimetusio asmens išorės požymius ir asmens duomenis, vaikams ar neįgaliems asmenims į drabužių kišenę įdėti kortelę su tėvų ar lydinčių asmenų kontaktiniais duomenimis, kortelėje taip pat turėtų būti nurodyti ir duomenys apie ligas (Alzheimerio liga, psichinė liga, astma, cukrinis diabetas, epilepsija, alergijos ir pan.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.