Turintiems vardinius numerius – įspėjimas iš „Regitros“: kai kuriuos gali atimti

Nuo lapkričio 1 dieną keičiasi valstybinio numerio sudarymo, rezervavimo ir skyrimo registruojamoms transporto priemonėms taisyklės.

Išduotas vardinis numeris galės būti atšauktas, jei jis sukels neigiamą visuomenės reakciją.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Išduotas vardinis numeris galės būti atšauktas, jei jis sukels neigiamą visuomenės reakciją.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Išduotas vardinis numeris galės būti atšauktas, jei jis sukels neigiamą visuomenės reakciją.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Išduotas vardinis numeris galės būti atšauktas, jei jis sukels neigiamą visuomenės reakciją.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 24, 2017, 11:02 AM, atnaujinta Oct 24, 2017, 12:31 PM

Pokyčiai palies ir vardinius numerius.

Vardinius galės anuliuoti

Prieš išduodant pageidaujamą numerį, jis bus įvertinamas pagal specialią metodiką, taip siekiant išvengti nepadorių žodžių, keiksmažodžių, taip pat frazių, žeidžiančių kitų tikėjimų, rasių atstovus bei kita.

Svarbu paminėti, jog net ir išduotas vardinis numeris galės būti atšauktas, jei jis sukels neigiamą visuomenės ar kitų valstybės institucijų reakciją.

„Jei dėl vardinio numerio sulauksime pastabų ir jos bus pagrįstos, tokį numerio derinį panaikinsime ir pasiūlysime klientui pasirinkti kitą derinį.

Norime atkreipti dėmesį, kad jei asmuo atsisakys tai padaryti, pinigai nebus grąžinami, taip pat numeris bus pripažintas negaliojančiu, o transporto priemonė išregistruojama“, – sako D. Jurgutis.

Vardinių užsako vienetus

Bendrojo naudojimo valstybinio registracijos numerio ženklo kaina lengviesiems automobiliams siekia 15,06 euro, vardinio numerio – 1448,1 euro, numatomų gaminti – 144,81 euro už vieną rinkinį, jei užsakomi daugiau nei du rinkiniai – vieno kaina siekia 115,85 euro.

Remiantis duomenimis, 2017 m. vidutiniškai per mėnesį išduodama apie 18 tūkst. valstybinių numerio ženklų, iš jų apie 300 sudaro rezervuojami ir 12 – vardinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.