Reidai stiprėja - vairuotojai baudžiami be įspėjimo

Už kelių eismo taisyklių pažeidimus uostamiestyje vairuotojai jau baudžiami masiškai. Kontroliniai reidai mieste parodė, kad daugybė vairuotojų nepaiso ženklų ir automobilius stato ant šaligatvių, greitėjimo ir lėtėjimo juostų, per arti perėjų, taip sukeldami avarines situacijas ir pavojų pėstiesiems.

Remontui uždarius Pilies tiltą, eismas pagrindinėmis Klaipėdos gatvėmis taps kur kas intensyvesnis.<br>E.Petkutės nuotr.
Remontui uždarius Pilies tiltą, eismas pagrindinėmis Klaipėdos gatvėmis taps kur kas intensyvesnis.<br>E.Petkutės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Feb 26, 2014, 1:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 10:14 PM

Kontrolieriai perspėja, kad prevencinės akcijos baigėsi, pažeidėjai nuo šiol bus baudžiami griežtai ir be įspėjimo. Nuo sausio už tai, kad automobilius statė neleistinose vietose, administracinių teisės pažeidimų protokolus gavo 780 vairuotojų. Teigiama, jog tai tik pradžia. Siekdami priminti pamirštas taisykles, tikrintojai ketina mieste reidus rengti vakarais ir net savaitgaliais.

Pareigūnai pastebi, kad vairuotojai linkę ne tik nesilaikyti kelių eismo taisyklių, bet ir išrasti savas. O pajutę, kad nėra baudžiami, taisykles pažeidinėja nuolat. Jiems iš paskos seka kiti, susigundę mašiną pastatyti patogiai, nors ir draudžiamoje vietoje.

Iki šių metų sausio automobilių statymą gatvėse kontroliavo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuras. Tačiau nuo metų pradžios šią pareigą perėmė Klaipėdos miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Per pirmuosius du šių metų mėnesius specialistai jau surašė 780 administracinių teisės pažeidimų protokolus. Taisykles pažeidusiems vairuotojams gresia baudos nuo 100 iki 300 litų. Pirmąkart prasižengusieji baudžiami švelniau – 50 litų bauda. Pernai daugiau dėmesio skyrę automobilių statymui daugiabučių kiemuose, šiemet kontrolieriai gaudys pažeidėjus gatvėse ir žada būti negailestingi.

„Išgirstame skundų, kad skubame skaudžiai bausti, užuot užsiėmę prevencija. Tačiau noriu priminti, kad prevencinės akcijos buvo vykdomos gana ilgai, taisykles pažeidę vairuotojai būdavo perspėjami, o dabar atėjo laikas pereiti prie sankcijų. Mes nieko nepuldinėjame, nenaudojame fizinės prievartos, tiesiog norime priminti apie taisykles, kurių privalu laikytis visiems“, - teigė Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Skyriaus specialistai žada itin akylai stebėti, kaip automobiliai statomi prie prekybos centrų ir įstaigų, ar neužimamos neįgaliesiems skirtos vietos, taip pat gatves ir šaligatvius prie švietimo įstaigų – pastebėta, kad nepaisydami ženklų gyventojai mašinas palieka prie pat perėjų, išvažiavimų iš kiemų ir taip pablogina matomumą į gatvę išvažiuojantiems ar išeinantiems eismo dalyviams.

Kontrolieriai žada dirbti be poilsio – planinius patikrinimus rengti ir po darbo valandų bei savaitgaliais, kai pastebima daugiausiai eismo taisyklių pažeidimų.

„Trūksta vairavimo kultūros. Pastatyti mašiną neleistinoje vietoje kai kam tampa įpročiu – jeigu nenubaudė kelis kartus, vadinasi nenubaus ir šįkart. Mes tikrai neskubame bausti, tačiau jeigu pažeidimai kartojasi, neturime kitos išeities, tik taikyti sankcijas“, - sakė Kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis. Jis įsitikinęs, kad vairuotojai taps drausmingesni pajutę, kad yra stebimi ir kontroliuojami nuolat, ne tik retkarčiais.

Pareigūnams kelia nerimą tai, kad po poros savaičių uždarius vieną pagrindinių mieste – vadinamąjį Pilies tiltą, automobilių srautas bus nukreiptas centrinėmis miesto gatvėmis. Jose eismas taps ypač intensyvus, tad skubama iki tol atpratinti vairuotojus statyti automobilius gatvėse, kur tai draudžia pastatyti ženklai. Didžiausių srautų laukiama Liepų, Sausio 15-osios, Tilžės gatvėse. Eismo prižiūrėtojai ragina klaipėdiečius suplanuoti naują kelionės į darbą maršrutą, kuriuo teks važinėti, kol tiltas bus remontuojamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.