Vaiko kelionė:girtas tėvas prie vairo, teises turinti mama šalia

Girti vairuotojai Lietuvos keliuose vis dar yra kasdienis reiškinys, tačiau tai, ką išvydo Trakų rajono tyrėjai, nustebino ir visko mačiusius pareigūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Mar 10, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:26 PM

Pirmadienį priešpiet Trakų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio tyrėjai Senuosiuose Trakuose patikrinimui sustabdė įtartiną automobilį.

Pasirodo, pareigūnų nuojauta neapgavo - „Volkswagen Golf“ vairavęs I. Š. buvo visiškai girtas ir neturėjo teisės vairuoti. 31 metų amžiaus vyras į alkotesterį pripūtė net 4,07 promilės. Pareigūnus nustebino tai, kad vyriškis ant galinės sėdynės vežėsi vaiką, o greta sėdėjo jo žmona. Nors moteris buvo blaivi ir turėjo su savimi vairuotojo pažymėjimą, ji leido vairuoti girtam vyrui.

Kodėl taip pasielgė, ji pareigūnams nepaaiškino ir ramiai sėdėjo keleivio sėdynėje. Vaikas buvo tvarkingai prisegtas vaikiškoje kėdutėje.

Paaiškėjo, kad vairuotojas jau antrą kartą šįmet įkliuvo policijos pareigūnams transporto priemonę vairuodamas neblaivus. Trakų rajono policijos komisariatas patvirtino, kad paskutinį kartą vyras neblaivus buvo sustabdytas mažiau nei prieš mėnesį - vasario 19 dieną. Girtas prie vairo jis buvo įkliuvęs ir kiek daugiau nei prieš dvejus metus.

Už tokį pažeidimą jam gresia 4-5 tūkst. litų bauda arba 20-30 parų areštas ir transporto priemonės konfiskavimas.

I.Š. gresia nemalonumai ne tik už tai, kad per metus pakartotinai vairavo transporto priemonę būdamas neblaivus. Gali tekti atsakyti, kad būdams nepilnamečio vaiko tėvu panaudojo tėvo valdžią priešingai vaiko interesams - vairuodamas transporto priemonę būdamas neblaivus sukėlė grėsmę vaiko saugumui.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.