Neįtikėtinas baikerio gaudynes Klaipėdoje nufilmavo pats bėglys

Kovo 11 dieną Klaipėdą ant kojų sukėlė dramatiškos motociklininko gaudynės. Įdomu tai, kad kiekviena jų akimirka matoma lyg ant delno – nuo policijos sprukęs ir daugybę kelių eismo taisyklių pažeidęs 31 metų amžiaus Igoris M. prie motociklo buvo pritvirtinęs „Go Pro“ vaizdo kamerą, kuri viską užfiksavo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2014, 6:36 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:54 AM

Šiuo vaizdo įrašu savo „Facebook“ paskyroje pasidalino „Balticum TV“ laida „Reidas“.

Vaizdo medžiagoje matyti, kaip Minijos gatvėje baikeris pasiveja kelių policijos automobilį ir pralenkia jį važiuodamas pirma eismo juosta.

Kadangi ant motociklo nėra valstybinių numerių, policijos pareigūnai, įjungę garsinius signalus ir švyturėlius, bando stabdyti motociklininką, tačiau šiam nesustojus ima vytis.

Minijos gatvėje leidžiamas greitis siekia tik 40 km/val, bet motociklininkas aiškiai viršydamas greitį, bei lenkdamas mašinų koloną išvažiuoja į priešingą eismo pusę ir dvi sankryžas kerta per raudoną.

Minijos ir Statybininkų gatvių sankryžoje jis vėl atsiduria degant raudonam šviesoforo signalui ir čia vos nesusiduria su "BMW X6" bei prasuka pro vilkiko priekį.

Stebuklingai išsisukęs nuo avarijos Minijos gatvėje jis atsiplešia nuo persekiojusių policijos automobilių ir dar dvi sankryžas kerta mirksint geltonam - raudonam šviesoforo signalui.

Šilutės plente baikeris išvažiuoja prieš eismą vienpusio eismo juostoje ir vos nesuduria su lengvąja mašina. Įvažiavęs į garažų masyvą motociklininkas greičiausiai pasijuto saugus ir privažiavęs savo garažą sustojo, ketindamas jį atsirakinti ir pasislėpti nuo pareigūnų. Tačiau tarp garažų pasirodžius patruliams jis spruko tolyn.

Įraše matyti, kaip jis vėl kerta sankryžą per raudoną, o Jūrininkų prospekte važiuodamas pro avarijos vietą vos neparbloškia dviejų žmonių. Eismo įvykio vietoje jį bandė sulaikyti avarijos vietoje dirbę policijos pareigūnai, tačiau baikeris išsisuko ir nuo jų.

Gaudynės mieste tęsėsi toliau. Motociklininkas ne kartą pervažiavo per raudoną, išsuko prieš eismą, o Minijos ir Agluonos gatvių sankryžoje vos nepartrenkė dviejų pėsčiųjų.

Įraše matyti, kad vyriškis spėjo pastumti moterį į priekį, o pats atšokti atgal, tad baikeris praskrido tarp žmonių. Čia motociklas pradėjo byrėti - nukrito priekinė lempa. Pasukus į Rūtų gatvę, motociklas ėmė prarasti galią, o Paryžiaus Komunos gatvėje apsipylė dūmais ir baigė bėglio kelionę.

Paaiškėjo, kad Igoris M. važiavo neregistruotu 1987-ųjų "Yamaha FJ 1200", bet tai buvo vienintelė jo „nuodėmė“ - motociklininkas buvo blaivus ir turėjo vairuotojo pažymėjimą.

Už neregistruoto motociklo vairavimą jis būtų gavęs vos 100-150 litų baudą, bet už nepaklusimą teisėtiems policijos pareigūnų reikalavimams sustoti, pavojingą vairavimą, greičio viršijimą ir daugybę kitų pažeidimų jo laukia 3000 - 4000 litų bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas 3-5 metams arba 15 - 30 parų areštas vairuotojo pažymėjimą atimant tokiam pačiam laikui.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.