Taranuoto „Toyota“ vairuotoja: be vaizdo įrašo nieko neįrodyčiau

Dešimčių tūkstančių peržiūrų internete trečiadienį sulaukė siužetas, kuriame užfiksuota, kaip Vilniuje dideliu greičiu važiavusi moteris savo automobiliu apdaužė visureigį ir tarsi niekur nieko be jokio sąžinės graužimo nurūko toliau. Portalui lrytas.lt pavyko pakalbėti su apdaužyto visureigio vairuotoja. Moteris  sako, kad tik peržiūrėjusi filmuotą medžiagą iki galo suprato, kas iš tiesų nutiko.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-03-27 15:07, atnaujinta 2018-02-15 01:47

Videoregistratoriumi Vilniuje užfiksuota medžiaga pareigūnams padėjo išaiškinti šio eismo įvykio kaltininkę.

Vilnietė Žydrė (pavardė redakcijai žinoma), sutikusi papasakoti apie kovo 10 dieną įvykusį incidentą, prisipažino tuo metu labai išsigandusi. Dėl to ji policijai apie įvykį pranešė ne iš karto, o tik grįžusi į savo namų kiemą.

Antra vertus, po smūgio, tvirtina nukentėjusi vairuotoja, jai svarbiausiai buvo suvaldyti automobilį. Moteris spėja, kad jei būtų važiavusi lengvesne ir ne tokia stabilia mašina, galėjo ir apsiversti.

Visureigį bloškė į šoną

„Iš kur ta mašina išlindo, aš net nemačiau. Viskas buvo labai netikėtai. Spėju, kad ji jau ilgą kelią dideliu greičiu lėkė. Abi juostos buvo užimtos. Greta manęs važiavo kitas automobilis, o ji bandė tarp mūsų pralįsti. Sunku paaiškinti, kas tada įvyko. Ką ta vairuotoja galvojo, tikrai nežinau. Ar ji nežiūrėjo, ar užsisvajojo... Tikrai sunku paaiškinti“,– sakė visureigį „Toyota RAV4“ per incidentą vairavusi moteris.

Tarp dviejų automobilių pralįsti bandžiusi „Ford Fiesta“ trenkėsi į visureigio šoną, priekinį ratą ir nurūko toliau. Visureigį smūgis bloškė ant žalios skiriamosios juostos, filmuotoje medžiagoje gerai matosi, kad vairuotoja tik vargais negalais suvaldė besiblaškantį automobilį.

„Numerį tos mašinos iš karto įsidėmėjau. Buvo graži saulėta diena, numeris gerai matėsi. Bet jei nebūtų iš paskos važiavęs žmogus su įjungta gera filmavimo įranga, sunku būtų ką nors įrodyti“,– sakė Žydrė.

Džiaugiasi, kad nevežė vaikų

Po šio incidento visureigiui reikia keisti dureles, nubrauktas visas šonas. Moteris pasidžiaugė tik tuo, kad važiavo viena, ant galinės sėdynės nebuvo vaikų.

„Viskas įvyko visai šalia namų. Per porą minučių grįžau, šiek tiek nusiraminau, balsas nustojo drebėti ir tada jau paskambinau telefonu 112. Policija atvažiavo labai greitai. Pareigūnai užpildė dokumentus, aš parašiau viską, kaip buvo, jie nufotografavo mano automobilį. Kalbant su policininkais, jiems pranešė, kad gautas liudininko pranešimas. Tada ir sužinojau, kad viskas buvo nufilmuota. Man labai pasisekė, kad toks žmogus, kuris viską filmavo, buvo netoliese“,– pasakojo vairuotoja.

Praėjus porai savaičių po įvykio, ji jau tvarkosi dokumentus draudime, automobilis netrukus bus remontuojamas. Moteris sako, kad trečiadienio vakarą buvo gana netikėta šią filmuotą medžiagą išvysti viešoje erdvėje. Iki tol Žydrė jos nebuvo mačiusi.

„Visai netyčia, vakar (trečiadienį – red. past.) vakare galvojau paskaitysiu, ką rašo. Tik žiūriu – apie mane parašyta. Labai netikėta buvo. Dabar, pažiūrėjus filmuotą medžiagą, iki galo supratau, kaip ji į mane rėžėsi. Iki šiol man buvo neaišku net iš kur ji išlindo“,– pasakojo vilnietė.

Gresia bauda ir teisių atėmimas

Incidentą užfiksavusio atsitiktinio liudininko vaizdo įraše matyti, kaip po avarijos T.Narbuto gatvėje vienatūrio vairuotoja didžiuliu greičiu sprunka iš įvykio vietos. Liudininkas bėglę pradėjo persekioti, pakeliui jis skambino policijai ir pranešė avariją sukėlusios mašinos valstybinius numerius.

Vaizdo registratoriumi viską filmavęs vairuotojas apdaužytą automobilį „Ford Fiesta“ prie kitos sankryžos. Paaiškėjo, kad prie vienatūrio vairo sėdi vidutinio amžiaus moteris ir lyg niekur nieko dairosi į šalis. Ant jos automobilio aiškiai matomi po avarijos likę apgadinimai.

Dabar už pabėgimą iš avarijos vietos jai gresia 3-4 tūkst. litų bauda ir teisės vairuoti atėmimas 3-5 metams. Lrytas.lt duomenimis, moteris vairavo ne savo automobilį. Mašina oficialiai priklauso vyriškiui.

Dar trečiadienį pareigūnai portalą lrytas.lt informavo, kad avariją nufilmavęs ir įrašą perdavęs vyras nesulauks jokios bausmės už tai, kad kirto sankryžą degant raudonam šviesoforo signalui, nes jis atliko pilietinę pareigą, pranešė apie pavojingą pažeidimą, užfiksavo sprunkantį automobilį, jo numerį, vairuotojos veidą.

Už pasišalinimą iš įvykio vietos baudžiama nebus ir visureigio vairuotoja. Ji taip pat policijai pati pranešė apie avariją, pateikė savo paaiškinimus.

Šio incidento aplinkybės toliau tiriamos.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.